Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bünyeniz zayıf düşer
HABERİ PAYLAŞ

Bünyeniz zayıf düşer

Mastürbasyon yapmak doğal bir davranış ama aşırıya kaçmanın, kendinizi yormanın alemi yok. Merak etmeyin, kendini tatmin etmek kalıcı bir hasara yol açmaz. Ama bünyeyi zayıf düşürüp hastalıklara davetiye çıkarabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Eşimle ilişkiye girerken isteksizleşiyorum

33 yaşındayım, 5-6 aydır cinsel birleşme sırasında sorun yaşıyorum. Eşimle ilişkiye girmeden önce aşırı istek duyuyorum. Ancak ilişkinin başlama anında birden yoğun bir isteksizlik, ereksiyon sorunu yaşıyorum. Çevremdeki erkekler 4-5 kez boşaldığından bahsediyor. Ben böyle değilim. Sizce ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP: Sorununuz psikolojik kökenli olabilir. Performans anksiyetesi adı verilen ve kendini karşısındakine ispat etmek veya başkalarıyla mukayese ederek üstün gelmek arzusu sonucu doğan evhamlılık hali bu duruma neden olabilir. Ülkemizde okullarda geçmişte sağlıklı cinsel eğitim verilememesi, ve otoriter aile yapısı nedeniyle babadan da bu bilgilerin alınamaması neticesi yaşamın en önemli alanlarından biri olan cinsellik konusu sadece kulaktan duyma bilgilere kalabilmiştir. Arkadaşlarınızın kahve sohbetlerinden etkilenmenizin en önemli sebebi bu konularda gerçekleri bilmemenizden kaynaklanmaktadır. Bu tip sohbetler epey abartmalı olmakta, dilin kemiği olmadığından herkes kendisini övmektedir. Ayrıca böyle bir performansın hem partnerinizi hem kendinizi yıpratmaktan öte bir anlamı da yoktur. Her konuda olduğu gibi cinsel yaşamda da makullük sınırlarını korumakta fayda vardır.

SORU: Cinsel organımı tutunca boşalıyorum

20 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaparken peninisimi tutar tutmaz boşalıyorum. Düzgün bir ilişkinin süresini öğrenebilir miyim? Bir de varsa nasıl bir tedavi yöntemi uygulayabilirim?

CEVAP: Erken boşalma karşı cins ile birliktelik esnasında tanımlanabilen bir durumdur. Mastürbasyonda erken boşalmadan bahsedilemez. Cinsel deneyiminiz arttıkça ve siz olgunlaştıkça bu sorun büyük bir ihtimal ile kendiliğinden çözülecektir, acele etmeyin.

SORU: Kızlara bir türlü yaklaşamıyorum

22 yaşındayım. Kızlara bir türlü yanaşamıyorum. Bu nedenle mastürbasyon yapıyorum. Bazen günde 3-4 sefer yaptığım oluyor. Bu durumun evlendiğim zaman bana zararı olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP Her şeyin fazlası zararlıdır. Günde 4 kere mastürbasyon yaparak gereksiz yere kendinizi ve sinir sisteminizi yoruyorsunuz. Beslenmeni ve uykunuz da iyi değil ise bu bünyeyi zayıf düşürerek çeşitli hastalıklara karşı vücudunuzun savunmasını zaafiyete uğratabilir. Fakat sık mastürbasyon yapmak kalıcı bir zarar vermeyeceğinden iradenizi kontrol edip günde biri geçmezseniz ve iyi beslenirseniz hiçbir sorununuz kalmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder