Spor Bundesliga'daki ilk Türk'ten maç tahmini

Bundesliga'daki ilk Türk'ten maç tahmini

Paylaş
Bundesliga'daki ilk Türk'ten maç tahmini

Bundesliga'nın ilk Türk futbolcusu ve antrenörü Özcan Arkoç, Almanya-Türkiye maçının berabere biteceği tahmininde bulundu

1964'de Beşiktaş'tan Austria Wien'e transfer olan milli kaleci burada üç yıl oynadıktan sonra Hamburg'a (HSV) transfer olarak Bundesliga'nın ilk Türk oyuncu olarak tarihe geçti.

1967-75 arası HSV için 159 maça çıkan ve 1977-78 sezonunda takımın teknik direktörlüğünü yapan Özcan Arkoç, dev maç için şunları söyledi: "Gruptan Almanya ve Türkiye çıkacaktır.

Her iki takım önceki iki maçını da kazandı. Berlin'deki maç fair-play ve birbirleriyle çok iyi ilişkileri olan iki dost ülkenin sergileyeceği bir futbol şöleni olacak.

Alman takımında Schweinsteiger'ın sakatlığı yüzünden kadroda olmaması Türkiye için bir avantaj olabilir. Forvette Klose ve Gomez formda değiller. Arda'nın muhtemelen oynayamayacak olması Türkiye için handikap değil.

Arda'nın yokluğunu kapatacak çok kaliteli oyuncularımız kadromuzda var. Türkiye her takımın yenebilecek bir kapasiteye sahip. Türkiye'nin üç puan alma ihtimali olabilir.

Ancak benim için en önemlisi futbolcusu, seyircisi ve atmosferiyle centilmence bir maç olması. Tahmine göre maç gollü beraberlikle sonuçlanır."

"ÖZİL'E SAYGI DUYMAK GEREK"

Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil'e de sahip çıkan Arkoç, "Mesut Özil çok kaliteli bir futbolcu. Tabii ki oynadığı takımın kazanmasını isteyecektir.

Bu çok normal. Türkiye Milli Takımı'ndan yakınlık görmediği için Almanya Milli Takımı'nı tercih etti. Kendisinin tercihi ve doğrusudur. Bize saygı duymak kalır" şeklinde konuştu.

KEMAL DOĞAN/HAMBURG (DHA)

Haberin Devamı