Gündem Bulgaristan Edirne'yi batırdı!

Bulgaristan Edirne'yi batırdı!

Paylaş
Bulgaristan Edirne'yi batırdı!

Bulgaristan'ın aşırı yağış nedeniyle baraj kapaklarını açmasının ardından Tunca Nehri taştı

Edirne’de Tunca Nehri’nin taşması sonucu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkisi ile bazı tarım alanları yer yer sular altında kaldı. Meriç Nehri’nin debisi de artmaya devam ediyor.

Meriç, Arda ve Tunca nehirlerdeki su debisinin yükselmesi nedeniyle Sarayiçi mevkisindeki Kanuni ve Fatih köprüleri ile Yeniimaret mevkisindeki Yalnızgöz Köprüsü geçici olarak trafiğe kapatıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, su debilerinin artması halinde sular altında kalması muhtemel üç köprünün giriş ve çıkışlarına güvenlik şeridi çekti.

Tunca Nehri’nin taşması sonucu Adalet Kasrı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkisi yer yer sular altında kaldı. Ayrıca nehir kenarlarında bulunan bazı balıkçı barınaklarını da su bastı. Bu sabah yapılan ölçümlerde, Tunca Nehri’nin debisi 216 metreküp/saniye, Meriç Nehri’nin debisi de 466 metreküp/saniye olarak tespit edildi. Edirne Valiliğince oluşturulan kriz masasının çalıştığı ve her türlü önlemin alındığı belirtildi.

AA