Siyaset Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar
Paylaş
Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Bakanlar Kurulu sonrası Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Arınç bir gazetecinin sorusuna cevap vermedi...

AK Parti yarın Cumhurbaşkanlığı adayını açıklayacak. Bugün gerçekleştirilen kritik Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularına cevap verdi. Arınç bir gazetecinin 'Geçtiğimiz cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi üçlü istişareler yapıldığını biliyoruz. bu yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı istişarelerinde sizin de katıldığınız üçlü görüşmeler yapıldı mı?' sorusuna Arınç cevap vermemeyi tercih etti. Arınç 'Cumhurbaşkanlığı adayımızın belirlenmesi sürecinde başarılı bir süreç yürütüldü. Bundan sonraki gelişmeler zaman içerisinde önümüze gelecek. Önümüzde 2 ay gibi bir zaman var. Ben ikili görüşmeler yaptığımı ifade etmiştim ancak üçlü görüşmeler yapıp yapmadığımız sorusuna cevap vermek istemiyorum. Bu sorunun altında başka sorular çıkar.' diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE ARINÇ'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Ne yazık ki Irak'ta rehin tutulan vatandaşlarımızla ilgili güzel bir haber henüz almadık.

İSRAİL'İN KÜRDİSTAN DEVLETİ SÖZLERİ

İsrail'in bağımsız Kürt devletiyle ilgili sözleri bölgede parçalanmış yapının İsrail'in çıkarına olduğu için yapıldığını düşünüyoruz. Kerkük'te Kürtler de vardır, Türkmenler de vardı, şii olsun, sunni olsun. Kerkük konusunda Barzani olsun bir başkası olsun farklı söylemde bulunabiliyorlar. Türkiye'nin tezleri bir kez daha hatırlatılmış ve sayın Neçirvan Barzani de bu tezlerle ilgili bir endişeye yer olmadığı ifade etmişti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI

HDP'nin sayın Demirtaş'ı aday göstermesini bekliyorduk. Yarın biz de adayımızı açıklayacağız ve 3 aday da yarış sürecine girecek. CHP içerisindeki vekiller başka bir aday gösterebilir mi? Herhalde bir aday üzerinden anlaşamıyor gibi görünüyor. Ülkemiz için hayırlı olsun.

Haberin Devamı

Tasarı meclise sevk edildi. bütün televizyonlarımız bu tasarı hakkında bilgi sahibi oldu. Bu konuda herkes düşüncelerini ifade etti. CHP açısından bir eleştiri olmamasını temenni ediyorum. Bu tasarı üzerinde CHP'nin destek olacağını düşünüyorum dedim. Yine inkar ederse, diyecek bir şeyimiz yok. Diyarbakır'da söylediği sözlerin arkasında durması lazım.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Yasal zeminde 1,2,3,4 maddelerinde bakanlar kurulunun hangi tedbirleri alacağının çerçevesini genel manada çiziyor. Bu konudaki sekreteryayı kamu güvenliği müsteşarlığı yapacaktır diyor. Bakanlar Kurulu yetki verdiği zaman da bu kurumların herhangi bir hukuki yargılamaya tabii tutulmayacağı ifade ediliyor. Tasarıyı sevk etmekle bitmiyor. İktidarın ve muhalefet vekillerinin görüşmesi sonrası genel kurula gelecek. Bugünkü eleştiriler yarın da yapılacak. Çözüm sürecinden bu yana 15-16 ay geçti. MHP'nin alışılagelmiş yaklaşımın dışında yeni bir yaklaşım beklemiyoruz. CHP'den de bakacağız diyenler var. HDP'nin evet dediğini görüyoruz. Dağdan inmeler, suç işlememişse serbest bırakılmaları bu çerçeve haritası içerisindeki yol haritasıdır.

Haberin Devamı

ARINÇ'IN CEVAP VERMEDİĞİ SORU

Cumhurbaşkanlığı adayımızın belirlenmesi sürecinde başarılı bir süreç yürütüldü. Bundan sonraki gelişmeler zaman içerisinde önümüze gelecek. Önümüzde 2 ay gibi bir zaman var. Ben ikili görüşmeler yaptığımı ifade etmiştim ancak üçlü görüşmeler yapıp yapmadığımız sorusuna cevap vermek istemiyorum. Bu sorunun altında başka sorular çıkar.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18964","18964","201406","18964-156067.jpg","1", "0","Arınç'ın cevap vermediği o soru!");

Ayrıntılar birazdan