Siyaset Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar
Paylaş
Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, CHP ve MHP'nin Köşk adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'yla ilgili de ilk kez konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina’da Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç toplantı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Arınç, CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili de ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

"AK PARTİ ADAYI KAZANACAKTIR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti’nin adayının cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağını söyledi. Arınç, "Benim söyleyebileceğim tek şey AK Parti’nin adayı Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır. Şuanda ismen açıklanmadı ama herkes biliyor ki ‘şu kişi olacaktır’ diyorsunuz o olsun veya bir başkası olsun AK Parti kimi aday gösterirse eminim ki milletimiz onu seçecektir" dedi. Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bülent Arınç, CHP-MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak İslam Konferansı Örgütü Eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesiyle ilgili bir soru üzerine, hükümet sözcüsü sıfatıyla bu soruya beyanda bulunmanın ne kadar doğru olacağını bilmediğini söyledi. Kendisinin AK Partili olduğunu ve AK Parti hükümetinin bir bakanı olduğunu ifade eden Arınç, "Ben söyleyebileceğim tekşey AK Parti’nin adayı Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır. Şuanda ismen açıklanmadı ama herkes biliyor ki; ‘şu kişi olacaktır’ diyorsunuz o olsun veya bir başkası olsun AK Parti kimi aday gösterirse eminim ki milletimiz onu seçecektir" dedi.

Haberin Devamı

"CHP’LİLER BU ŞANSI KÖTÜLEMEKTEN GERİ KALMAMIŞTIR"

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanığını ve ilişkilerinin geçmişten buyana iyi olan bir insan olduğun sözlerine ekleyen Arınç, "Bili adamıdır. İslam Konferansı Örgütü’nün şimdi ismiyle İslam İşbirliği teşkilatının Genel Sekreterliğini yapmıştır. Suudi Arabistan’da yeni gelen sekreter seçildiği için onun görev süresi de bitmiştir. Bilim adamadır. Kahire’de doğduğu ve aslen Yozgat’ta aileye mensup olduğunu biliyorum. Şahsı üzerinde olumlu veya olumsuz bir söz söylemek durumunda değilim. Ancak şunu söyleye bilirim: bir taraftan sayın Bahçeli bir taraftan sayın Kılıçdaroğlu kapı kapı dolaştılar. Binde birler oranında oy alan partilere bile gittiler. Bunların içinde Haydar Baş’ın partisi de dahil olmak üzere. Mutlaka BBP, SP’ye de gittiler. Bütün meslek kuruluşlarını ziyaret ettiler. O çok değerli sanatçılarımızla toplantılar yaptılar. Sonunda iki partinin genel başkanı bir isim üzerinde anlaşmış gibi görünüyor. Peki diğer partiler? Diğer sivil toplum kuruluşları, diğer meslek kuruluşları? Onların bu konudaki bir karanını şuana kadar duymadım. MHP Genel Başkanı bu şahsın taşıdığı değerler bakımından veya dünya görüşü bakımından kendilerine çok yakın olduğunu bildiği için hiçbir itirazı olmadı. Ama CHP içerisinde Kılıçdaroğlu’nun dışında hemen hemen herkes bana ulaşan bilgiler içerisinde bir kısmı saygı sınırlarını da aşarak bu şahsı kötülemekten geri kalmadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İHSANOĞLU BU KONUDA BÜYÜK BİR SEVİNÇ İÇERİSİNDEDİR"

MHP tabanını bir ölçüde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini ancak CHP’nin tabanın da İhsanoğlu’nu desteklemeyeceğini hatta aleyhinde çalışabilecek çok insanın bulunduğunu sözlerine ekleyen Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: "Eğer iki partinin anlaşmasıyla bu iş olacaksa diğer bütün temaslarda dikkate alınması gereken hususlar göz ardı edilmişse böyle bir adayın Cumhurbaşkanlığı seçiminde iddiasının ne kadar olacağını sizler takdir edin. Bu kadarla söyleyeyim ama aday olarak bu kesinleşecekse bildiğiniz gibi en az 20 milletvekilinin kendisini aday göstermesi gerekir. Bu sayı çok kolaydır. İkincisi de kendisinin böyle bir görevi kabul etmesi gerekir. Bana ulaşan bir bilgi ne kadar doğrudur bilmiyorum: sayın İhsanoğlu bu konuda büyük bir sevinç içerisindedir. Adaylığı da kabul edecek gibi birkaç cümle söylemiştir. Ben bundan ötesini söyleme noktasında değilim."

Haberin Devamı

İşte Arınç'ın diğer açıklamalarının satır başları:


Konsolosluğumuz Irak hükümeti tarafından ve onun silahlı güçleri tarafından korunmamıştır. Bu yüzden böyle bir akıbet yaşadık. Ellerindeki silahlarını, kıyafetlerini bırakıp kaçmışlardır. Konsolosluğumuzla ilgili gelişmeleri, Musul'a girişleri konusunda izlenmeler yapılmıştır. Ordu mensubu insanların birden ortadan kaybolacağı akıllara gelmemiştir. Bir anda konsolosluğumuz 900 IŞİD'liyle karşı karşıya kaldı...

Haberin Devamı

Merkezi Hükümet ve diğer unsurlarla görüşmeler yapılıyor. Başka kişi ve kurumlarla da temasımız devam ediyor. Tek bir amacımız var insanımızı oradan çekip çıkarmak.

IŞİD'E ASKERİ MÜDAHALE SEÇENEĞİ

Türkmenler'e askeri yardım söz konusu olabilir mi?

Irak Türkmen Cephesi üyesi insanlar akıllı insanlardır. Türkiye'den silah yardımının olmayacağını bilirler. İstedikleri şey kendi yanındaki insanların silahlanarak IŞİD'e karşı mücadele etmesidir. İçinde bulundukları şartları biliyoruz. AFAD vasıtasıyla insani yardım ulaştırılmaya çalışılıyor. Sayın Başbakanımız bir konuyu üzülerek ifade ediliyor. Bugün o bölgeyi ateşe veren şey bir meshep savaşının fitilinin yakıldığıdır. Böyle bir savaşın tohumunu ekiyorlar.

BAYRAĞI İNDİREN KİŞİ YAKALANDI MI?

Benim bildiğim kadarıyla kimliği belli olmasına karşın hala bayrak indiren kişi yakalanamadı. Kamera ve daha yakın çekimlerle savcılık bşarılı bir sonuç alacaktır. Ancak bu kişinin kimliğinden yola çıkarak henüz yakalanmadığını biliyorum.

TARIK HAŞİMİ DE DEVREDE

Tarık Haşimi ve diğerleri de devrededir. Bazıları sunni ve şii dünyasını ateşe atmak için haksız bir şekilde idam kararı verildi. Kendisinin de bir açıklaması oldu.

MURSİ'YE KÖŞK TEBRİĞİ

Sayın Cumhurbaşkanımız devletten devlete kutlama mesajı yollamıştır. Bundan sonraki ilişkilerin nasıl devam ettireceği konusunu Mısır ve Türkiye'nin tercihleri karar verecektir. Bu başta koyduğumuz rezervlerin ortadan kalmayacağı ortadadır.