Beden Sağlığı Bulaşıcı olmayan hastalıkların risk faktörleri belirlenecek

Bulaşıcı olmayan hastalıkların risk faktörleri belirlenecek

Paylaş
Bulaşıcı olmayan hastalıkların risk faktörleri belirlenecek

Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) iş birliğiyle yürütülen "Türkiye Hanehalkı Sağlık Araştırması" kapsamında bulaşıcı olmayan hastalıkların risk faktörleri tespit edilecek. Nisan ayında başlayan ve 31 Temmuz’da sona erecek araştırma için sağlık ekipleri evleri ziyaret ediyor

Sağlık Bakanlığı Türkiye’de bulaşıcı olmayan hastalıklar ve risk faktörleri konusundaki mevcut durumun belirlenmesi için harekete geçti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) iş birliğiyle yürütülen "Türkiye Hanehalkı Sağlık Araştırması" kapsamındaki yeni çalışmada, katılımcıların bildirimine dayalı veriler, kan ve idrar testleriyle yapılacak fiziksel ve biyokimyasal ölçümlerle destekleniyor.


YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLÜYOR


Türkiye genelindeki 15 yaş ve üzeri kişileri kapsayan ve 17 Nisan 2017’de başlatılan saha çalışmasının 31 Temmuz 2017’de tamamlanması planlanıyor. Hane ziyareti gerçekleştirilen saha çalışmalarında, anketörler tarafından yüz yüze görüşme yapılıyor.

Ziyaretlerde, sağlık ekiplerince hane halkının tansiyon, boy, kilo ve bel çevresi ölçülüyor, kan ve idrar numuneleri alınıyor.

Haberin Devamı