Gündem Bulanık olayı üzerine 'gizlilik' kararı

Bulanık olayı üzerine 'gizlilik' kararı

Paylaş
Bulanık olayı üzerine 'gizlilik' kararı

Geçen hafta bir esnafın göstericilere ateş açtığı olayın soruşturulmasında 'gizlilik' kararı alındı

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, 15 Aralık günü Bulanık İlçesi'nde 2 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili olarak gizlilik kararı alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Bulanık olayları ile ilgili gizlilik kararı alındığını, olaylarla ilgili açıklama yapanlar hakkında soruşturma açılacağını bildirdi. Soruşturmanın daha sağlıklı yapılması için gizlilik kararı alındığını vurgulayan Başsavcı Süzer, kararla kimseden bir şey saklanmadığını belirtti. Soruşturmayı Bulanık Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğünü anımsatan Feridun Süzer, bütün gelişmelerin, soruşturma dosyası kapsamında gizlilik içerisinde değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

TCK'DA SUÇ

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonunca, dosyayla ilgili kendilerinden bilgi istendiğini anımsatan Başsavcı Süzer, komisyona Bulanık Sulh Ceza Mahkemesi'nin gizlilik kararını eklediklerini ve bu yüzden bilgi veremediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcısı Süzer, "22 Aralık günü Bulanık Cumhuriyet Savcılığımızın talebi üzerine Bulanık Sulh Ceza Mahkemesince soruşturmanın gizli olarak yürütülmesine karar verilmiştir. Gizliliğe aykırının cezasında Türk Ceza Kanunu'muzda suç olarak düzenlenmiştir. Bütün işlemlerimiz bu tarihten itibaren gizli olarak mümkün olan en kısa süre içersinde sonuçlandırılacaktır. Bizim hukukçu olarak amacımız, bir an önce adaletin gerçekleşmesidir. Soruşturmanın ne zaman biteceği, nasıl tamamlanacağı konusunda kimse bir şey söylemez. Olay neyse aydınlansın, gerçekler bütün çıplaklığıyla su üstüne çıksın, kimin sorumluluğu, kimin ihmali varsa cezalandırılsın. Bulanık'taki arkadaşlarım da bunu yapmak için gece gündüz gayret gösteriyorlar" diye konuştu.

DHA