Gündem Budamaya çıktığı ağaçta mahsur kaldı

Budamaya çıktığı ağaçta mahsur kaldı

Paylaş
Budamaya çıktığı ağaçta mahsur kaldı

Rize'de, elektrik tellerine uzanan dalları kesmek için ıhlamur ağacına çıkan 64 yaşındaki Necip Kurt aşağı inemeyince yardıma itfaiye yetişti

Rize’de, elektrik tellerine uzanan dalları kesmek için ıhlamur ağacına çıkan emekli 64 yaşındaki Necip Kurt aşağı inemedi. Yaklaşık 30 dakika boyunca ağaç gövdesine tutunarak bekleyen Kurt, Rize Belediyesi itfaiye ekiplerinin yardımı ile kurtarıldı.

Haberin Devamı

Kambursırt Mahallesi’nde yaşayan emekli Necip Kurt, bahçesindeki ıhlamur ağacının uzayan dallarının elektrik tellerine değdiğini fark etti. Ağaca çıkan ve dalları keserek yukarı doğru tırmanan Kurt, bir saat süren çalışmanın ardından yoruldu, ancak inmek için kollarında güç kalmayınca yaklaşık 10 metre yüksekte mahsur kaldı. Budadığı son dalın kalan parçasına basıp ağaç gövdesine tutunan ve kendi imkanları ile inemeyen Necip Kurt, cep telefonu ile Rize Belediyesi İtfaiye ekiplerinden yardım istedi. Ancak bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri eğimli arazi nedeniyle iskeleli aracı kuramayınca daha küçük bir araç istedi. Yaklaşık 30 dakika boyunca ağaçta kalan ancak yeni aracın gelmesini bekleyemeyeceğini belirten Necip Kurt, itfaiye erinin yardımı ile ağaçtan indi.

Haberin Devamı

BİZİM İŞİMİZ DEĞİL

Necip Kurt, ağacın dallarının elektrik tellerine değdiğini belirterek, "Tehlike oluşturmasın diye keseyim dedim. Bir saat dalları budadım sonra takatim kesildi. Ağaçta kaldım, aşağıya inemedim. Cep telefonuyla itfaiyeyi aradım. Yaklaşık yarım saat ağaçta kaldım. İtfaiye ekipleri geldi ama o sırada da dinlenince gücüm yerine geldi ve aşağıya inmeyi başardım. Bu ağacın budanması lazım ama bizim işimiz değil" dedi.

BUDAMA EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ

AKSA Çoruh Elektrik Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, elektrik tellerine zarar veren ağaçların budanması için kendilerinin ekip oluşturduğunu belirterek, vatandaşların can güvenliği açısında bu tür işlere kalkışmamasını ve kendilerine haber verilmesini istedi. Müdürlük, Necip Kurt’un yarım kalan ağaç budama işinin tamamlanması için ekip görevlendirdi.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)