Gündem Bu tuzağa düşmeyin

Bu tuzağa düşmeyin

Paylaş
Bu tuzağa düşmeyin

İşçi emeklisi adam kendisinden kontör isteyen dolandırıcılara 5 saatte 65 bin lira kaptırdı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, kendisinden cep telefonuyla kontör isteyen dolandırıcılara PTT Şubesinden 5 saatte 65 bin 160 TL para kontör gönderen işçi emeklisi, dolandırıldığını mesai bitince fark etti.

Haberin Devamı

Karbasan beldesinde yaşayan işçi emeklisi İbrahim Altınışık’ı (49) dün cep telefonundan arayan bir kişi, "Kullandığın kredi kartları mafyanın eline geçti. Onları kurtarmamız için vereceğimiz telefon numaralarına para kontör gönder ve bundan kimseye söz etme" dedi.

>> BİR MESAJA 34 BİN LİRA KAPTIRDI

Buna inanarak PTT Hisarcık Şubesine gelen Altınışık, kendisine verilen 362 cep telefonu numarasına gişe görevlisi A.K’nin yardımıyla 5 saatte 180’er TL’lik birimler halinde toplam 65 bin 160 TL para kontör gönderdi. A.K, mesai bitimine az bir süre kaldığını söyleyerek, Altınışık’tan kontörün değeri olan 65 bin 160 TL’yi istedi. Bunun üzerine dolandırıldığını fark eden Altınışık, yanında bu kadar parasının olmadığını ve parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Olayın ardından İlçe Emniyet Amirliğine giden gişe görevlisi, Altınışık’tan, Altınışık ise kontör dolandırıcılarından şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Polis, dolandırıcıların bulunması için çalışma başlattı.