Tuğçe Özcan Bu sene 14 Şubat’ın kurallarını siz yazın
HABERİ PAYLAŞ

Bu sene 14 Şubat’ın kurallarını siz yazın

Haberin Devamı

İşte ortalığın kalpten, peluş ayıdan ve ucuna balon bağlanmış aranjmanlardan geçilmediği bir 14 Şubat daha gelip çatmak üzere. Yine halk çözülemeyen tek çıkmaz buymuş gibi ikiye ayrılacak. Bir taraf “saçmalayın, bunlar hep ticari, ne saçma iştir” diyecek diğer taraf ise heyecanla kutlama detaylarını planlayıp kara kara “ne hediye alsam” diye düşünecek.

Benim tarafım her sene iş yoğunluğuma ve ruh halime göre değişkenlik gösteriyor. Bazen “bunca iş arasında, boş şeylere zaman yok” diyorum. Böyle işler sevgiliyken, yani her gün beraber değilken yapılmalıymış gibi geliyor. Bazen de arada bir ortamın havasını değiştirmekten kimse ölmez diyorum. 14 Şubat’ın seyri bizde her yıl gündemimizin nabzına göre şekilleniyor.

Sürüden Ayrılın!

Beğenilerimizi ve seçimlerimizi “sürü psikolojisi” sıklıkla etkiliyor. Bence konu 14 Şubat olduğunda çiftlerin kendilerini bu psikolojiden sıyırmaları çok isabetli bir karar olur. Örneğin benim için gerçek bir drama olan kutuda tek gül ya da ucuna balon bağlanan aranjmanlar başka biri için gerçekten çok anlamlı ve mutlu edici olabilir. Esas olan karşındakini tanıyarak onun için isabetli bir seçim yapmak. Mahalle baskısını çok da şey etmeyin bence, aşıksanız ve aşık olduğunuz kişi yanınızdaysa tadını çıkarın.

Ezber Bozan Hediyeler

Bu arada “ne alsam da sevgilim bana bir kez daha aşık olsa?” diye düşünüyorsanız, sevgilinize güzellik hediye edin. Ben böyle bir hediye karşısında mutlu olmayacak bir kadın tanımıyorum. Artık ihtiyacı ya da isteği ne yönde ise, ona yönelik bir seçim yaparak adınızı anlı şanlı 14 Şubat tarihine altın harflerle yazdırabilirsiniz. Mesela sevgilinize hep hayalini kurduğu meme protezi ameliyatını, ya da çok istediği dudak dolgusunu, belki de burun estetiğini ya da kendi kanı ile gençlik ve güzellik sağlayan prp işlemini hediye ederseniz, emin olun ona unutulmayacak bir 14 Şubat yaşatmış olursunuz.

Rutini Kır

Bu sene çizgilerin dışına çıkın, kuralları siz yazın. İlle de mum ışığı olmasına, ille de kırmızı güllere ve enginar carpaccio’ya gerek yok. Bence orta sehpada hamburger yiyerek de çok güzel bir kutlama olabilir. Bence tek taş pırlanta yerine rose altın ya da safir bir yüzük ile de evlenme teklif edilebilir. Bence iş yerine bir buket çiçek yerine çikolata ve çilek de ya da chessecake de gönderilebilir. Bence WhatsApp’tan yazmak yerine cebine bir not da bırakılabilir. Karşıdakini tanıyorsan, alışagelmiş 14 Şubat’ları unut. Bu sene Sevgiler Günü’nün kurallarını sen belirle…

“Her şey mal mülk, her şey para pul”

14 Şubat karşıtları sıklıkla bunun ticari bir tuzak olduğunu ve sadece çiçek piyasasını canlandırmak için uydurulmuş bir saçmalık olduğunu söyler. E farz edelim ki öyle, bunun da kimseye bir zararı olmadığı kanısındayım. Savaşma, seviş. Bugün de çiçekçiler mutlu olsun. İşin içinde aşk olan bir duruma bu kadar da koyu bir taraf olmaya gerek yok diye düşünüyorum. En fazla kutlamaz “bekleme yapma, devam et” felsefesi ile yaşamına devam edersin.

Unutulmaz “14 Kubat”
Kubat, 3 sene önce bir marka ile işbirliği yaparak 14 Şubat için bir klip hazırlamıştı. Adı 14 Kubat. Eğer izlemediyseniz, şiddetle tavsiye ediyorum. İşte sevgiler günü böyle eğlenilecek, keyfine bakılacak gerekirse de dalga geçilecek keyifli bir detay olmalı hayatımızda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder