Gündem Bu okulda eğitim görüyorlar

Bu okulda eğitim görüyorlar

Paylaş
Bu okulda eğitim görüyorlar

Sivas'ın Kangal İlçesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun duvarlarında oluşan yarık ve çatlaklar velilere korkulu anlar yaşatıyor

İlçe merkezinde hizmet veren ve 150 öğrencisi bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nun duvarlarında oluşan çatlaklar, hem öğrencileri hem de ailelerini korkutuyor.

Fiziki olarak yetersiz durumda olan binada 5 derslikte eğitim-öğretim devam ediyor. Metal direklerle güçlendirme çalışması yapıldığı gözlenen okulun durumu ile ilgili olarak yetkililerin duyarsız kalması okul aile birliği ve velilerin tepkisine neden oldu.

Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkililerinin birkaç kez okula gelerek incelemede bulundukları, ancak ödenek çıkarılamaması ve ihale işlemlerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilememesi nedeni ile çatlak binada eğitimin sürdüğü öğrenildi.

Veliler adına konuşan Rüştü Kılıç, “İki yıl önce durumu ilgililere bildirdik geldi inceledi gittiler. Çocuklarımızı korkarak okula gönderiyoruz. Bu rezalet devam ettiği sürece çocuğumu okula göndermeme kararı aldım. Herhangi bir şey olursa bunun hesabını kim verecek” diye konuştu.

Mustafa ÖZTEKİN/Sivas (DHA)