Yaşam Bu müze iştah kabartıyor!

Bu müze iştah kabartıyor!

Paylaş
Bu müze iştah kabartıyor!

Moskova'daki çikolata müzesinde geçmişten günümüze Rus çikolatalarının koleksiyonu sergileniyor. Her gün yüzlerce çocuğun ziyaret ettiği müzede, çikolataların zaman içindeki değişimi ve nasıl yapıldığı anlatılıyor

Özel bir firmaya ait müzede, Rusların yıllardır üretilen çikolataların zaman içindeki değişimlerinin yanı sıra 20. yüz yılın başlarında üretilen çikolataların orijinalleri de yer alıyor.

Haberin Devamı

Organizatörler, her gün düzenlenen turlarla yüzlerce çocuğun hayır diyemeyeceği bir müze oluşturduklarını belirtiyor.

Müzede, çocuklara ana hatlarıyla çikolatanın nasıl yapıldığı anlatılıyor sonra onlardan çikolata kalıbı oluşturmaları isteniyor.

Çikolatanın yapımına ilişkin bilgilendirildikten sonra tezgahın başına geçen çocuklar, en sevdikleri yiyeceğin yapımı konusunda marifetlerini gösteriyor.

GEZEN DE GEZDİREN DE MEMNUN

Müzenin organizatörü Evgeniy Tatsıntsov, müzede küçük sayılabilecek bir aile şirketinin sahip olduğu özel koleksiyonların segilendiğini anlattı.

Tatsınov, "Müzede geçmişten günümüze Rus çikolataları yer alıyor. Günde 10-15 gezi gerçekleştiriyoruz. Ziyaretçilerimiz arasında çocuklar yoğunlukta onlara hem yıllara göre çikolataları gösterip hem de nasıl hazırlandığını öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Müzeyi ziyaret eden çocuklar da hem bilgilendiklerinin hem de keyifli vakit geçirdiklerini belirttiler.

AA