Dr. Ender Saraç Bu masajla 3 haftada incelin
HABERİ PAYLAŞ

Bu masajla 3 haftada incelin

Haberin Devamı

Sevgili POSTA okurları, koca bir yazı, Ramazan ve bayramı geride bıraktık. Kuzey ve iç bölgelerde havalar soğumaya başladı, günler kısaldı, doğal olarak fizyolojimiz de değişiyor. Özellikle, yazın yaşadığımız Ramazan’dan sonra kimi tatil köyünde, kimi köyünde, kimi evinde yiyecek ve içecekte ölçüyü kaçırdı. Ramazan pidelerinin üzerine bir de bayram tatlıları eklenince birçok kişi insülin direnci sınırlarını zorlayarak kilo aldı ya da şişti. Eğer bu 5 hafta boyunca yaptığınız yanlışları umursamaz, mevsimi de dikkate almazsanız, az egzersiz ve yanlış içecekler tüketerek hayata devam ederseniz aldığınız kilolar çaktırmadan üzerinize yapışır. Bir yıl önceki fotoğraflarınıza bakınca “Ne kadar göbeklenmişim”, “Nasıl da gıdım çıkmış” diye şaşırabilirsiniz. Peki ne yapmak gerekiyor?

[[HAFTAYA]]

1) Ramazan’da oruçluyken alışverişe çıkıp bayram için aldığınız çikolataları, yaptığınız ve hâlâ evinizde bulunan tatlıları, mayonez, şeker eklenmiş meyve suları, boyalı asitli ve şeker eklenmiş meşrubatlar, kaymak, yağlı şarküteri ürünleri, yağlı peynirler, kaymaklı yoğurt, çok tuzlu ve yağlı eski peynirler, hazır pastalar, kekler ve içinde fazla beyaz şeker olan kahvaltılık tatlılardan kurtulun. Bitmedi, sonra mutfak dolaplarına yönelin, çok şekerli atıştırmalıkları, aşırı tuzlu çerezleri, cipsleri, kurabiyeleri, gofretleri ayıklayın. Beyaz ekmekleri çıkarın. Evdeki kilo aldırıcı ne varsa hiç acımadan bir torbaya doldurun. Ama sakın çöpe atmayın. Kilo sorunu olmayan ya da kilo almak isteyen yakınlarınıza verin.

2) Hemen çarşıya çıkın, metabolizma canlandırıcı ve toksin atıcı bir alışveriş yapın. Yasemin çayı, mate çayı, yeşil çay, beyaz çay gibi buruk bitki çayları, maden suyu, bamya, pırasa, soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, limon, yulaf ezmesi, yağsız et, tavuk göğüs, levrek, çupra, bulgur, sızma zeytinyağı, zencefil, zerdeçal, kekik, biberiye, az yağlı süt ürünleri, tam çavdar, tam buğday ekmeği, tam buğday unu, esmer makarna (Kepekli değil), az yağlı, taze peynir, yeşil elma, kivi, nektarin, şeftali, çekirdekli siyah üzüm alın. Önümüzdeki bir hafta boyunca bu yiyeceklerden oluşan bir mönünüz olacak.

Aç karnına alışveriş yok

Asla aç karnına alışverişe çıkmak yok. Hemen kendinize güzel bir ızgara tavuk ya da balık veya yumurta beyazı ağırlıklı bir omlet yapın. Önden bir bakliyat çorbası yanına da zeytinyağlı sebze yemeği ya da yeşil salata ekleyin. Yapılan önemli yanlışlardan biri de aç karına alışverişe gitmek veya acele ile alışverişe çıkıp “Aman dışarıda bir şeyler atıştırırım” demek. Dışarıda atıştıracağınız şeyler hamburger, dürüm, pizza ve yanında da şekerli meşrubat gibi kilo aldırıcı gıdalar olacaktır, bu hataya düşmeyin.

3) Ramazan’da ana öğün iftardı. Şimdi ise öğleni besleyici olarak seçin, akşam yemeğini hafifletin ve erken saatlere çekin.

4) Bayramda alkol tüketmiş olanlar, sonbahar ve iş hayatı da başladığı için tercihen uzun süre alkole ara versinler. Eğer alkol almak istiyorlarsa, hafta sonu 1 kere ve 2 kadehi geçmesinler.

5) Sabah erken kalkın. Hızlı yürüyüş, ip atlama, hafif koşu gibi aktivitede bulunun, ter atın, kalori yakın.

6) Formülünde 7 şifalı madde olan destek metabolizmanızı canlandırıp göbek ve bel civarından yağlanmanızı azaltıp sağlıklı kilo vermenize ve iştah kontrolüne yardımcı olabilir. Bu formülün içindeki Garcinia iştahı dengeler, L Carnitin aynı egzersizle daha çok kalori tüketmenize yardımcı olur. Zencefil metabolizmanızı canlandırır, yeşil çay metabolizmayı canlandırır, şişkinliği azaltır. Tere tohumu ise, yine metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir.

7) Hamam, sauna gibi sıkı ter atacağınız, sizi ısıtacak, sıcak terapilerin de yararı olur.

8) Aşağıda tarifini verdiğim masaj yağı sonbaharda vücudun sıkılaşması, toksin atması hatta selülitlerin azalması için birebirdir.

Toksin atın ve selülitten kurtulun

Malzemeler: * 1 tatlı kaşığı susam yağı * 10 damla kekik yağı * 5 damla biberiye yağı * 10 damla portakal yağı

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Ardından şişkinlik, fazlalık ve selülit olan bölgelere hızlı hızlı, kızartacak şekilde bu yağ ile masaj yapın. Bu masajı 3 hafta boyunca sabah ve akşam düzenli olarak yapanlar farkı görecekler. Bölgesel sıkılaşma ve şekillenme için son bir yılda en iyi sonuç aldığımız yeni yöntemlerden biri de cool sculpturing yani yağları dondurarak parçalamak. Liposuction’a alternatif olarak kullanılan bu yöntemden biz de klinikte bel, basen ve göbek bölgesindeki yağların yok edilmesi konusunda iyi sonuçlar alıyoruz.

Günün mönüsü

1. gün

Sabah: * 1 kase zencefilli, süzülmemiş posalı mercimek çorbası.
Ara: * 2 sert nektarin.
Öğlen: * 5-6 kaşık 100 gram ton balıklı entegral makarna. Entegral yani tam buğday makarnasını kepekli makarna ile karıştırmayın.
Ara: * 1 büyük bardak az yağlı keçi sütü. Bulamazsanız light süt.
Ara: * Küçük bir avuç taze fındık * 1 yeşil elma
Akşam: * Zeytinyağlı taze fasulye * 1 dilim esmer ekmek *Bol yeşil salata.
Gece: 1 şeftali. Aralarda bol bitki çayı ve su içilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder