Dr. Haydar Dümen Bu köprüyü yıkmayın
HABERİ PAYLAŞ

Bu köprüyü yıkmayın

Haberin Devamı

Evlilik aynı bir köprü gibidir, ayaklardan biri yıkılırsa sonuç üzücü olabilir. Hemen endişeye kapılmak yerine hatalarınızı düzeltmeye çalışın. İlişkinizi ve partnerinizi yıpratmadan birbirinizin yaralarını sarın ve sabredin. Zaman her şeyi iyileştirir

Böyle soru yok!

AIDS mi oldum?

16 yaşındayım, milli formayı 4 hafta önce giydim. Vücudumda sivilceler çıkıyor. Acaba ben AIDS mi oldum? Ne olur yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, sorunun baştan sona milli formayı giymenle ilgili. O forma yeterince arındırılmamış, zararlı maddelerden temizlenmemiş olarak makineye verilen ipliklerle dokunmuş. İçi dışı alerjen maddelere bulaşmış. Bedenin körpe, derin ise hayatın bu bölümüne direnç kazanmamış. Bu durumda elbette sivilceler çıkacak ve kaşınacaksın. Neyse eskiler “Borç alıp düşünmektense uyuz olur kaşınırım daha iyi” demişler. Sende de öyle. AIDS’i düşünmektense kaşın gitsin. Hatırını sormak için bir de cilt uzmanını ziyaret etmelisin.

Sevgilimin ağrısı oluyor

18 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. İlk ilişkide 15 dakika önce boşalıyorum. Her gece 9-10 kere ilişkiye giriyoruz, diğer boşalmalar 45 dakika sürüyor. Sabah olunca sevgilim ağrı çekiyor. Acaba yaptığım iş normal mi?

CEVAP Ne olacak şimdi değerli okurum? Mutluluk davulları çaldırsam davulcular köylerinde, Ramazan’da gelecekler. Havai fişekler attırsam “Doktora ne oluyor?” diye soracaklar. Tam kafamın tası atarken bir sinyal kulaklarımda çınladı: “Kızma, o favori bir yarış atı. O yaşlarda bazılarında böyledir. Kimilerine de bencillik yalan söyletir.” Bu ses kulaklarımda yankı yaparken ben yumuşadım ve kendime kızdım. Bunca yıldır uzmansın, sen de kolay kandırılanlardansın dedim. Sonra kendimi toparladım. Yalanına bir çift hayal kanadı bir de verici taktım. Şu an Kapadokya semalarından sinyali geliyor. Bu sinyal yarın kutuplardan ya da çölden gelirse şaşma. Ama sana acırım, çünkü bu sinyalin çözümü böyle. Hatırım için bundan böyle kimseye yalan söyleme

Yapay kızlık zarı alayım mı?

2 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Şimdi evlenmeyi düşünüyorum ama bu durumu karşımdaki erkeğe nasıl söylerim bilmiyorum. Diktirmek de istemiyorum. İnternette yapay kızlık zarıları satılan bir site gördüm. Acaba alsam faydası olur mu?

CEVAP Sevgili okurum, bazı maillerinizi okuyunca saçmalık ve muzurluk konusunda dünyada birinciymişiz gibi geliyor bana. Bu konuda öyle şeyler söyleniyor ki sapla saman birbirine karışıyor. Erkekler sözüm sizlere; kimileriniz yalan söylüyor, kızları kandırıyorsunuz, sonra da sokağa atıyorsunuz. Üstelik “Ben evlenirken bakire isterim” diye de tutturuyorsunuz. Kızlar ne yapsın? Her yolu arıyor ve deniyorlar. Tam bu sırada karşılarına ışıltılı, sahtekar mucitler çıkıyor. Suni kızlık zarını satmak için duyuru yapanlara bu konudaki yetkililer kulaklarını tıkıyor. Hocanız da işte bu ikileme çıldırıyor. Yukarısı bıyık, aşağısı sakal. Boğazı tıkanıyor, ikide bir gidip lavaboya tükürüyor.

Eşim orgazm olamıyor

20 günlük evliyim. Eşim orgazm olamıyor. Ne yaptıysak başaramadık. Daha da sarpa sardı. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, bir köprü düşünün, iki ayağı var. Biri sen, diğeri eşin. Bunlar sağlam yere oturmalı ki biz araya köprüyü kuralım. Beton direklerin demirleri bağlanmış, beton dökülmüş. Ama daha kurumamış. Çünkü 20 günden söz ediyorsun. Köprünüzü koruyun. Biraz daha birbirinize alışın. Şu andan itibaren istasyonda tren bekler gibi bekleyin. Uzaktan trenin sesini ben duydum. İstasyona gelmek üzere.

Kocam erken boşalıyor

28 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlişkiye girdiğimizde eşimin boşalması 3 dakika sürmüyor. Ben bu sırada orgazm olamıyorum. Eşim benimle ilişkiye girdiğinde erken boşaldığını söylüyor. Acaba bende mi bir sorun var?

CEVAP Sevgili okurum, 3 dakika kadına yetmez. Eşinin önceleri uzun süren boşalmasının sana gelince erken olması duyduğu heyecandan kaynaklanmış olabilir. Erken boşalmanın tedavisi var. Tedavi olduktan sonra zamanla cinselliğe alışacak ve orgazm olacaksın.

Bozulmuş mudur?

26 yaşında kızım. 5 aydır nişanlıyım. Nişanlımla sürtünme sırasında bir damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur? Nişanlım “O kan tahrişten” dedi. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP Sevgili okurum, nişanlın zaten seni aydınlatmış. Ben de onun gibi düşünüyorum. Merak etme.

Alay ediyorlar

18 yaşındayım. Kızlarla ilişkiye girmek istiyorum. Penisimin 13 santim olması buna engel oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, penisin normaldir. Anatomik ve matematiksel ve tabii cinsel olarak normaldir. Belinde silahın varsa kullan. Öyle silahlar vardır ki namlusu bir karıştır. Ama namlusu dört parmak olan öteki silahın mermisi daha etkilidir. Santimetrelerden kurtulun da karşılıklı rahat edelim.

Neden zayıfladım?

21 yaşındayım. Gün aşırı mastürbasyon yapıyorum. Git gide zayıflıyorum. Bırakmayı deniyorum ama en fazla 2 gün mastürbasyon yapmadan dayanabiliyorum. Yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, zayıflamanın mastürbasyonla alakası yok. Kendi kendine yaptığın olumsuz telkinlerden strese girdin, psikolojik etkiyle sindirim sisteminin, aldığın besinleri bedene dağıtmasını önledin. Önce gıdana dikkat et. Mastürbasyonu zaman içinde azaltabilirsin.

Boyu uzar mı?

Penisim 9 santim. 15 yaşındayım. 1.57 boyunda ve 72 kiloyum. Penisim daha uzar mı?

CEVAP Sevgili yavrum, hemen kilo vereceksin ve 55’e ineceksin. Tabii ki penisin büyüyecek. Bu konularda çok telaş dengelerini bozar. Onu kendi haline bırak. Kızlığı bozulmuş mudur? 20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte oldum. Biraz kan geldi.

Kızlığına bir şey olmuş mudur?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte oldum. Biraz kan geldi. Kızlığına bir şey olmuş mudur?

CEVAP Evet, sevgili okurum bozulmuş olabilir.

Gebelik ihtimali var mı?

18 yaşındayım. Zar bozulmadan hamile kalınır mı? Sürtünme ile gebelik olasılığı nedir?

CEVAP Sevgili okurum, her iki durumda da hamile kalınabilir. Birincisinin oranı doğal birleşmede nasıl kalınırsa o kadardır. İkincisinin oranı da ötekine göre dörtte bir düzeydedir. Dikkat!...

Ergenliğe girdim mi?

14 yaşındayım. Meni ne demek? Meninin gelmesi ergenliğe girmek anlamına mı gelir? Acaba ergenliğe girmiş olabilir miyim?

CEVAP Sevgili okurum, bir adım daha atınca ergenliğe gireceksin. O adım bir yıldır. Unutma.

Hamile kalır mı?

21 yaşındayım. İlişkiye girmeden önce sevgilim gebelik önleyici hap alsa ve ben içine boşalsam yine de hamile kalma riski var mı?

CEVAP Sevgili delikanlım, gebelikten korunma ilaçları düzenli alınacak. İlk birleşmeden 10-15 gün önce kullanılmaya başlanacak. Her gün 1 tane yutulacak. İlişkiden sonra ilaca devam edilecek. Böyle olursa partnerin gebe kalmayacak.

Hayal kursam olmaz mı?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiden sonra kimseyle birlikte olmadım. Ayda 4 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girdiğimde soğukluk olur mu? Eski sevgilimi hayal etmenin sakıncası var mı?

CEVAP Sevgili okurum, hayallere ve korkulara kapılma. 4 kez mastürbasyonunu yap. Erkek arkadaşlarınla ilişkilerine karışmıyorum. Ama birini bırakıp diğerine geçmek nasıl sakıncalıysa aynı erkeğe takılıp kalmak da o kadar sakıncalıdır. Bu böyle biline.

GÜNÜN SÖZÜ Korku kuruntuyu, kuruntu korkuyu besler. Birini yok edersen öteki erir gider. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder