Gündem Bu köprünün vukuatsız günü yok

Bu köprünün vukuatsız günü yok

Paylaş
Bu köprünün vukuatsız günü yok

Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde bir süre önce bir kamyonetin düşme tehlikesi yaşadığı asma köprüde bu kez de başka bir kamyonet tehlike atlattı

Çeltikdüzü Köyü Meşecik Mahallesi'ne anayola bağlayan 30 metre uzunluğundaki asma köprüde meydana gelen olayda, Bilal Tosun yönetimindeki 08 K 9087 plakalı kum ve demir yüklü kamyonet, köprüden geçmek üzereyken taşıyıcı tahtalardan birinin kırılması sonucu kamyonetin orta kısmı köprü zeminine oturdu.

Sürücünün ağırlığı azaltmak için damperdeki kumun büyük bölümünü köprünün üzerine boşaltması sonucu olay büyük bir tehlikeye neden olmadan atlatıldı.

Sürücü Bilal Tosun, "Bu köprüden her geçişte can pazarı yaşıyoruz. Bir çok yere başvurmamıza rağmen bu asma köprülere bir çare bulamadılar. Kendi imkanlarımızla sağlamlaştırıyoruz ama sonuçta böyle kazalar meydana geliyor" dedi.

"BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?"

Meşecik Mahallesi'nde oturan İsa Yıldırım ise, "Bu bölge Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak diye hiçbir yatırım yapılmıyor. Buraya köprü yapılması için birilerinin ölmesi mi bekleniyor?" diye konuştu.

Kamyonetin kurtarılıp köprünün trafiğe açılması için çalışma başlatıldı. Aynı köprüde 9 Ocak'ta meydana gelen kazada ise, kütük yüklü kamyonet, köprünün tahtalarının kırılması sonucu mahsur kalmış, 3 kişi şans eseri ölümden dönmüştü.

Adem DEMİRKIRAN-YUSUFELİ/DHA