Dünya Bu kilisenin çanı kimin için çalıyor?

Bu kilisenin çanı kimin için çalıyor?

Paylaş
Bu kilisenin çanı kimin için çalıyor?

Gürcistan'ın Chiatura kentinde altıncı yüzyıldan kalma bir kilise, üzerine inşa edildiği kayanın asırlar boyunca erozyona uğraması sonucunda, 'dünyanın en zor ulaşılan kilisesi' haline geldi

Yerden tam 40 metre yüksekteki kiliseye çıkmaya birçok insan cesaret edemiyor. Yaklaşık 1400 yıl önce çok tanrılı inanca sahip kişiler tarafından inşa edildiğine inanılan kiliseye erişmenin tek yolu, pek güven vermeyen uzun bir merdiven. Buna rağmen, kiliseye çıkmaya cesaret edenler, karşılaştıkları manzara karşısında adeta büyüleniyor.

Haberin Devamı

Son 18 yıldır Maxim isimli bir rahibeye ev sahipliği yapan kilisenin içi son olarak 25 yaşındaki Konstantin Murtkhveladze adlı cesur fotoğrafçı tarafından görüntülendi. Kiliseye tırmanmak için büyük gayret sarf eden Tiflisli fotoğrafçı Murtkhveladze, "Ancak yukarı çıktığım zaman karşılaştığım manzara, yaşadığım korkuya değdi" ifadesini kullandı.

Küçüklüğünden beri bu kilisede yaşamayı hayal ettiğini söyleyen 55 yaşındaki Maxim ise, “Çocukluğumda, sanki burayı inşa eden insanlar gibi göklere yakın yaşamak istedim” dedi. Maxim, “Kiliseye ilk geldiğimde, burada yaşayan rahibi kıskandığımı hatırlıyorum. Şimdi, onun yerinde olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.