Dr. Haydar Dümen Bu işin dozu kaçmasın
HABERİ PAYLAŞ

Bu işin dozu kaçmasın

Haberin Devamı

Gençler ergenlikte başladıkları mastürbasyona bağımlı hale geliyor, evlendiklerinde eşleriyle ilişkiden zevk almıyorlar. Erkeğin kendini tatmin ettiğini gören kadın paniğe kapılıyor. Gençler önleminizi alın ve mastürbasyonun dozunu kaçırmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Sekse doymuyoruz
29 yaşındayım, karım da 27. Beş aylık evliyiz. Karımla her gece 4 kez ilişkiye giriyor, sekse doymuyoruz. Zararı var mı?

CEVAP
Tabii ki zarar verecek değerli okurum. Bugünler yaz yağmuru gibi gelip geçecek. Sanıyorum sende erken boşalma var. ‘5 dakikada Beşiktaş’ gırgırına uyuyor da olabilir. Bu süre yetmeyince partnerin umudunu daha sonrakilere bağlayabilir. Zaman hızla ilerleyecek, işler, geçim derdi, aile içi vırvırlar ve dırdırlar nedeniyle sizin ritim yerine oturacak. Sonunda haftada 2 ya da 3’e demir atacaksınız. Yaş 50 civarlarında, öteki koşullar da yerindeyse haftada 1’e göbek atacaksınız.

Kayıp olmasın diye...
18 yaşındayım, mastürbasyon yaptıktan sonra sperm kaybı olmasın diye penisimi sıkıyorum. Bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP
Değerli okurum, yanlış bir şey yapıyorsun. Bu ileride değil, hemen de sorun çıkarabilir. İç dokularda zedelenme ya da yırtılmalara neden olur. Mastürbasyon sayını da haftada 2-3 kere de tut, yeterlidir.

Cinsel organım çok küçük
19 yaşındayım. Cinsel organım 10 santim. Küçük olduğunu düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Kendine uygun bir eş bulduğunda organ da iyi çalışırsa sorun yaşayamayacaksın. Tıp bilimi böyle diyor.

Hemen ateş alıyor
21 yaşındayım. Günde 5 defa mastürbasyon yapıyorum. Bu ileride sorun yaratır mı? Bir kız gördüğüm zaman dayanamıyorum, tabanca hemen ateş alıyor. Ne yapayım?

CEVAP
Değerli okurum, senin tabanca ileride paslanıp tutukluk yapınca “Ne ettim ben?” diyeceksin. Güzel ve taze eşin yatağında yatarken onu gözün görmeyecek. Tuvalete koşup mastürbasyon yapacaksın. Gerisi sana kalmış. İster devam, ister geleceğini hesaba katarak iradeni kullan.

Eğriliği sorun ediyorum
26 yaşındayım, hiç cinsel deneyimim olmadı. Mastürbasyon yaptım. Penisimin boyu 14 santim ve sol tarafa doğru eğrilik var. Sizce bu sorunlar giderilebilir mi?

CEVAP
Değerli okurum, penisin birleşmeye engel olacak kadar eğri değilse sorun yok. 12 yıldır mastürbasyon yapıyorsun, bu süre uzun. Penisinin boyu ideal. Hiç zaman kaybetmeden kadınlarla ilişki deneyimine başlamalı ya da evlenmelisin. Çünkü zaman aleyhine işleyecek. Karşı cinse duygusal bir beğeni ile yaklaş. Aceleci olma.

Sevgilim geç boşalıyor
27 yaşında kadınım. Cinselliği çok seviyorum. Erkek arkadaşımla uyum içindeyiz. Her beraberliğimizde 10’u bulan orgazm yaşıyorum, normal mi? Erkek arkadaşım geç boşalıyor. Ön sevişmemiz olmasa da birlikteliğimiz uzun ve güzel sürüyor. İleride sorunumuz olur mu?

CEVAP
Sevgili okurum, cinsel bakımdan ideal bir çiftsiniz sizi kutlarım.

Çok istekliyim
24 yaşındayım, istekliyim. Günde 4-5 kere sevişmek istiyorum. 4 kez mastürbasyon yapmadan uyuyamıyorum. Evleneceğim, sevgilimden çok mastürbasyonu arzuluyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, tedavi olacaksın. Yoksa evlendiğin gün bile karını uyutup banyoya koşar gizli gizli mastürbasyon yaparsın. Karıcığın da cinsel zevklere, rüyalara programlanır. 3-5 yıl sonra da herkes mutsuzluktan çatlar.

Vajinismus muyum?
22 yaşında kızım. Şubat’ta nişanlımla evleneceğim. Nişanlımla ilişkiye girmek istedik, olmadı. Ben vajinismus olduğumdan şüpheleniyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, hele bir evlen bakalım. Aceleye getirme. Şöyle 1-2 ay geçsin. Bakalım zaman ne gösterecek.

Adet döneminde hamile kalınır mı?
Kız arkadaşım 23 yaşında. Düzenli cinsel ilişkimiz var. Kız arkadaşımın adetinin 4’üncü günüydü. Adet döneminde hamile kalınmaz diye biliyordum. Bu nedenle içine boşaldım. Hamile kalma riski var mı?

CEVAP
Değerli okurum, bildiğin doğrudur. Şu anda yapılacak bir şey olmadığı gibi gereği yoktur. Huzurunuzu kaçırmayın.

Kız zevk almıyor
20 yaşındayım, penisimin boyu 6 santim. Kız arkadaşım ilişkiye girerken bana hiç zevk almadığını söylüyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, bu 6 santim sönük haliyse normal. Sertleşme hali ise ufak. Eğer dediğim gibi ve ufaksa bir üroloji uzmanı ile görüşmeni öneririm. Ama sönük hali öylesle normaldir.

Bir kez yetiyor
20 yaşındayım. Hiçbir kızla ilişkim olmadığı için sürekli mastürbasyon yapıyorum. Ama bir sorunum var. İlk boşalmadan sonra tüm isteğim gidiyor. Ne yapabilirim?

CEVAP
İyi şeyler anlattın yavrum, güzel şeyler. Acelen ne, zorun ne, nereye koşuyorsun? Paşa paşa bir defa zevkini aldıktan sonra neyi, neden zorluyorsun?

Tiksiniyorum
20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girip boşaldıktan sonra tiksiniyorum. Yani ben 1 kez istiyorum, sonra kaçıyorum. Kız arkadaşım benden soğuyor. Nasıl davranmam gerekiyor?

CEVAP
Değerli okurum, psikolojik tedaviye ihtiyacın var. Elbette düzelmen gerekiyor.

GÜNÜN SÖZÜ
İnsanı insan yapan kendisidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder