Türkiye (Son Dakika) Bu ilçede kazalarının yüzde 78'ini motosikletliler yaptı!

Bu ilçede kazalarının yüzde 78'ini motosikletliler yaptı!

Paylaş
Bu ilçede kazalarının yüzde 78'ini motosikletliler yaptı!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde son bir yıldaki trafik kazalarının yüzde 78'ini motosiklet sürücüleri yaptı. Motosikletlerin karıştığı kazalarda 2 kişi hayatını kaybetti

Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin verilerine göre ilçedeki motorlu taşıt sayısı 33 bine ulaştı. Yaklaşık 3 binini Suriyeli plakalıların oluşturduğu motorlu araç sayısının 3’te 1’inin motosiklet olması ise dikkat çekti.

Haberin Devamı

10 bin 100 motosikletin ilçe trafiğinde dolaştığı istatistiklere yansıdı. Mayıs ayı verilerine göre son bir yılda Reyhanlı’da 146 trafik kazası yaşanırken, bu kazaların 115’ine motosiklet sürücüsü karıştı.

Kazalarda 144 kişi de yaralandı. Motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalarda 2 kişi de yaşamını yitirdi.

Trafik kazalarının yüzde 78’inin motosiklet kaynaklı olması ve motosiklet sayısının fazlalığı nedeniyle trafik ekipleri bu alanda denetimlerini sıklaştırdı. Son bir yıl içerisinde ekipler 10 bin sürücü ile 19 bin aracın kontrolünü yaparken, denetimlerde 2 bin 870’i motosiklet olmak üzere toplam da 5 bin 570 araç ve sürücüsüne yaklaşık 2 milyon TL para cezası kesildi.

Ayrıca bin 518 araç da trafikten men edildi. Motosiklet sayısının artması son bir yılda alınan ehliyet sayılarına da yansıdı. Kentte 346’sı motosiklet olmak üzere toplam 790 kişiye sürücü belgesi verildi.

Haberin Devamı

PARKOMAT SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Şehir merkezindeki araç sayısının artması trafikte de sorun yaratmaya başladı. Bunun üzerine 11 Mayıs 2013’te yaşanan patlama nedeniyle kaldırılan parkomat uygulamasını yeniden başlatılması planlanıyor. Reyhanlı Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi, ilçe merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu çözmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Şanverdi, daha önce kaldırılan parkomat uygulaması ile trafik yoğunluğunun yaşandığı ana caddelerde rahatlama olacağını düşündüklerini kaydetti.

Ferhat DERVİŞOĞLU/DHA