Bilim - Teknoloji Bu hoparlör "yanıyor!"
Paylaş
Bu hoparlör "yanıyor!"

Bu hoparlörün çalışması için ne kabloya ihtiyacınız var; ne de pile! Onu çalıştırmanın tek yolu...

Eğer normal bir Bluetooth hoparlör sizin için yeterli değil ise, Pelty adlı yeni ürüne mutlaka bakmalısınız. Adını "Peltier effect"ten alan Pelty, aynı etki ile yaratılan enerjiyi kullanarak çalışıyor. Bir mumun ısı enerjisini, termo-elektrik jeneratör yardımı ile elektrik enerjisine çeviren bu hoparlör, başka hiçbir enerji kaynağına ihtiyaç duymuyor. Yani ürünün çalışması için ihtiyacınız olan tek şey bir adet mum.

Genellikle plastikten üretilen, normal Bluetooth hoparlörlere bir alternatif olarak sunulması planlanan Pelty, seramik, ahşap ve cam karışımı ile boy göstermekte. Ürün, içerisindeki mumun yanmasından sadece birkaç saniye sonra müzik oynatıcınıza bağlanmaya hazır hale geliyor. Üstelik, herhangi bir şekilde elektrik kaynağına ihtiyacınızın olmaması, ürünün çalışma süresini tamamen sahip olduğunuz mum miktarına bağlıyor.

Pelty'nin satışı için düşünülen fiyat ise 269 dolar. Eğer Pelty'nin ilgi çekici olduğunu düşünenlerin arasında yer alıyorsanız, yüksek ihtimal ile bu fiyatı gördükten sonra fikrinizi değiştirmiş olabilirsiniz.

Pelty'nin seri üretime geçebilmesi için hedeflediği miktar, indiegogo üzerinde 100.000 dolar ve şu an ulaştığı miktar 10.000 dolarseviyesinde. Ancak projenin final tarihine 40 günden fazla zaman olduğu düşünülür ise, bu hedefin gerçekleşeceğini öngörmek çok da zor olmuyor.

Resimlerle: Sony Sountina: 10.000 Dolara dekoratif cam hoparlör

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı