Erkut Can Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır
HABERİ PAYLAŞ

Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır

Haberin Devamı

AKP hükümetinde ve kurumlarında yeni bir yöntem başladı. Birisi gündem oluşturmak için bir laf ediyor. Ya da içeriğini tam bilmeden konuşuyor. Bakıyor ki, yanlış bir laf etmiş, sosyal medya sağolsun hemen tevil yoluna gidiveriyor. Bu yolun cümle kalıbı da hazır:

“Bu haber tamamen asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır.” Sosyal medyada bulup buluşturup “işte” diyorlar ama, yetkili ağız “bitti” dediyse bitiyor.

İşte size bir haftalık örnekler:

■ Dışişleri Bakanının, Alman haber ajansı DPA’ya “PKK ile pazarlık yapmak için ön şart ortaya koyduğumuz” dediği yazılıyor. Cevap hazır: “Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır.”

■ “Kadir Topbaş’ın 6 metro projesi iptal edildi” haberi bir anda yayılıveriyor. Cevap hazır: “Bu haber asılsızdır. İptal edilen ihalelerdir.”

■ Gölcük Tabiat Parkı’ndaki yapılaşma ihalesinin iptal edildiği söylendi. Cevap hazırdı: “Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır. İptal edilen proje değil, ihaledir.”

■ Meral Akşener, “Konya ve Tokat’ta silahlı eğitim kampları haberleri geliyor” diyor. Cevap hazır: “Tamamen asılsızdır.” Ama HÖH (Halk Özel Harekat) diye bir oluşumun başı çıkıp, “22 ilde 7 bin üyemiz var” diyor. Üyeler, son model silahları ile video çekip sosyal medyada paylaşıyor, “Bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız” diyor.

■ Ve en acıtanını en sona sakladım. Diyanet’in sitesindeki 9 yaşındaki kız çocuğunun evlenebileceği haberi. Yer yerinden oynadı tabii. Tepkiler artınca “Bu haber yalandır” dediler ama hâlâ sitedeydi. Diyanet, hangi akla hizmetse insanları infiale sürüklemişti. Neyse ki, konu siteden çıkarılınca şimdilik duruldu.

NE OLDU KIYAMET KOPMADI

Yılbaşı İstanbul için yine yasaklar gecesiydi. Valilik, tebliğciler gibi, “Yılbaşı kutlanmaz. Dinimizde yasaktır” demedi ama, bütün meydanları, caddeleri kapattı.

Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır
Burası İstiklal Caddesi. Halk, bir şekilde eğleniyor. Onlarla birlikte Noel Baba kılığındaki polisler de tabii. Sanki İstanbullular yasağa meydan okuyor.

Polis de o gece çeşit çeşit süper kıyafetleri, ilk kez göreve çıkan köpekleri, drone yok edicileri ile tam bir gövde gösterisi yaptı. “Küçük tatlı zamlar” gibi, onlar da “Şirin, sıcak gözaltılar”ile geceyi kapattılar.

★ ★ ★

Yılbaşı, cübbeli, sarıklı broşür dağıtan tebliğcilere yaradı. Sosyal medyada meşhur oldular. İstekleri de buydu zaten.

★ ★ ★

Yine “Şans oyunları haramdır. Milli Piyango almayın” diye bağırıp durdular. Oysa basılan 35 milyon biletin hepsi satılmıştı. Peki kim aldı bu biletleri yahu! Bana göre dış güçlerden başkası olamaz.

BİLMEZ Mİ?

KHK’nın sivillere sağladığı ceza muafiyetinden sonra, İçişleri Bakanı polise infaz yetkisini açıkladı kendince. Belki haklı ama, “Ülkemin gencinin canına kasteden uyuşturucu satıcılarının bacağını kırın, suçu bana atın” şeklinde konuşmakta pek haklı değildi. Sanki, bu ülkede hukuk, adalet, ceza sistemi yokmuş gibi.

Bakan olarak bilmez mi, TCK 241’in içinde, “Suç işlemeye tahrikte bulunan kişinin, suçların işlenmesi halinde 6 aydan 5 yıla kadar cezalandırılacağını” yazdığını. Tabii bilir. Zaten hemen açıklama yapıldı. “Kötü yerlere çekmeyin” diye. Çekmeyelim o zaman.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder