Gündem Bu gece parkta sabahlayacaklar!

Bu gece parkta sabahlayacaklar!

Paylaş
Bu gece parkta sabahlayacaklar!

Taksim Dayanışması, Büyük Marmara Depremi'nin 14. Yıldönümü nedeniyle bu gece hayatını kaybedenlerin anısına parklarda olacaklarını duyurdu

Taksim Dayanışması’ndan duyuru:

Haberin Devamı

>>>ACILAR HÂLÂ TAZE, ÇÜRÜK BİNALAR HÂLÂ AYAKTA

Bu gece 17 Ağustos 1999 büyük Marmara Depreminin 14. Yıldönümü…

Ancak aradan koskoca 14 yıl geçmesine karşın henüz etkilerini silemediğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin hemen ardından yaşadığımız 12 Kasım 1999 Düzce depremini tekrar yaşatırcasına; Van bölgemiz 9 Kasım 2011 de 5,6 büyüklüğünde bir depremle tekrar sarsılmış ve bu depremde 32 insanımız daha yaşamını kaybetmiştir..

Felaket kapitalizminin kuşatması altında, yağmurların bile felakete dönüşebildiği yurdumuzda yapılan bütün bilimsel ve mesleki uyarılara rağmen, Yerel ve merkezi iktidarlar, kendi siyasal ve ekonomik çıkarlarını korumak ve egemenliklerini sürdürmek adına, yüz binlerce... Üstelikle yaşam hakkı kadar kutsal bir hakkı savunan insanların üzerine polisler salınıyor, insanlar öldürülüyor,sakat bırakılıyor, tutuklanıyor,gözaltına alınıyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu bölgesinin yegane toplanma ve çadır alanı olan Taksim Gezi Parkı vali emri ile keyfi bir şekilde bir açılıyor bir kapatılıyor. Bu durum hiç bir demokratik ve uygar ülkede kabul edilemez ve etmiyoruz.

'SIĞINABİLECEĞİMİZ TEK ALANLARDIR'

%98’i deprem bölgesinde bulunan ve yakın geçmişte on binlerce canını kısa süreli ekonomik ve siyasal çıkarları esas alan kent politikaları nedeniyle kaybetmiş olmanın acısını hâlâ taşıyan bir coğrafyanın insanları olarak bugün özellikle deprem gibi doğal afet ve insan kaynaklı olarak yaratılan afetler sırasında sığınabileceğimiz tek alanlardır parklar ve meydanlarımız.

Ayrıca parklarımız Haziran’dan beri hep beraber yeni bir yaşamı kurmak için filizlenen demokrasi çiçeği forum alanlarımızdır da artık.

Bu akşam 16 Ağustos’u - 17 Ağustos’u bağlayan gece unutmadık, unutturmayacağız demek ve kaybettiğimiz canları anmak için bütün gece parklarımızdayız.
Bu gece her yer Gölcük,her yer Düzce, her yer Van..

Unutmadık, Unutturmayacağız,

Taksim Dayanışması