Sağlık Bu da 'Kadın Orgazmı Günü'

Bu da 'Kadın Orgazmı Günü'

Paylaş
Bu da 'Kadın Orgazmı Günü'

Aslında dünyanın birçok yerinde tabudur, yasaktır kadının cinselliğini konuşmak... Ama Brezilyalılar, her yıl 8 Ağustos'ta 'Uluslararası Kadın Orgazmı Günü'nü özel bir tatille kutluyor

POSTA.COM.TR

Yapılan bilimsel araştırmalar, dünya üzerindeki kadınların sadece 3'te 1'inin cinsel ilişki sırasında orgazm yaşayabildiğini ortaya koyuyor. Brezilya'daki 8 Ağustos Uluslararası Kadın Orgazmı Günü, tam da bu soruna parmak basmayı amaçlıyor.

CİNSELLİKLERİNİN FARKINA VARSINLAR


Milyonlarca kadının bir kez bile orgazmı yaşamadığı gözönüne alındığında, bu tatilin savunucuları, kadınların en azından özel bir günle kendi cinselliklerinin farkına varabilmesini umut ediyor.

SÜREÇ, CİNSEL DEVRİMLE BAŞLADI


1960'lardaki cinsel devrimle başlayıp, 1970'ler ve sonrasına sarkan süreçte kadın orgazmı da yavaş yavaş çeşitli kültürlerde konuşulmaya başlanmış, hatta cinsel sorunların odak noktası olmuştu. Brezilya da yıllardır bu konuda farkındalık yaratabilmek için özel bir tatille 'kadın orgazmı'nı bayram havasında kutluyor.

KARISINA OLAN 'SEKS BORCU' İÇİN...


'Kadın Orgazmı Günü', Brezilya'nın Esperantina kasabası Belediye Meclisi Üyesi Arimateio Dantas'ın teklifiyle başlatılmış... Dantas'ın, karısına olan 'seks borçlarından' ötürü böyle bir özel güne önayak olduğu ifade ediliyor.

Belediye'nin de bu teklifi kabul etmesiyle birlikte Brezilyalılar, özellikle de ülkede yaşayan kadınlar, her 8 Ağustos'ta bu günün 'keyfini' çıkarıyor.

>> DÜZENLİ SEKS 7 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR


>> MASTÜRBASYONDA ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAYIN

>> MUTLULUK SANTİMDE DEĞİL

Haberin Devamı