Türkiye (Son Dakika) Bu da hormonlu esrar!

Bu da hormonlu esrar!

Paylaş
Bu da hormonlu esrar!

Adana'da yapılan baskında, esrarın hammaddesi olan dişi hintkenevirlerinin serada hızlı yetişmesi için yurtdışından getirilen hormon ilaçları ve gübre kullanıldığı ortaya çıktı

Adana'nın Feke ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda, esrarın hammaddesi olan hintkeneviri yetiştirmek için özel sulama sistemi kurularak seraya dönüştürülen bölgeye yapılan baskında 118 bin kök dişi hintkeneviri ele geçirildi. Seralarda kenevirlerin hızlı yetişmesi için yurt dışından getirilen hormon ilaçları ve gübre de kullanıldığı ortaya çıktı.

Adana İl Jandarma Komutanlığı’nca, uyuşturucu madde üretimi, kaçakçılığı ve ticareti yapan kişilere yönelik olarak yaklaşık 6 aydır yürütülen çalışma sonucu, Feke’nin dağlık alanında hintkeneviri yetiştirildiği saptandı.

ÖZEL SULAMA SİSTEMİ


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 21 Ağustos’ta dağlık arazideki vadilerde saptanan 4 ayrı bölgeye sabaha karşı saat 05.00 sıralarında baskın yaptı. Feke Jandarma Komutanlığı, olay yeri inceleme ekipleri, komando timleri ile birlikte 113 personelin katılımı ve narkotik köpeğin kullanımıyla eşzamanlı düzenlenen operasyonda, kurulan özel seralarda yetiştirilen hintkeneviri ele geçirildi.

Sarp vadilerde yer altına borular döşenerek özel sulama sistemi de kurulan bölgede yapılan aramalarda, yaklaşık 4 milyon lira değerinde 118 bin kök hintkeneviri ele geçirildi.

YURTDIŞINDAN İLAÇ GETİRMİŞLER

Kenevir ekimi yapılan yerlerin dağlık, sarp ve ulaşılması zor ormanlık arazi kesimi olduğu, çok sayıda yapay havuz oluşturularak kenevir tarlalarının özel yöntemlerle toprak altına döşenen plastik su boruları ile sulandığı saptandı. Kenevirin daha çabuk yetişmesi için yurt dışından getirilen ürünlerle ilaçlama ve gübreleme yapıldığı, hayvanlardan korumak için kenevir tarlalarının etrafına tel çit çekildiği belirlendi. Ayrıca, yurt dışından getirilen özel hormon ilaçlarının hintkenevirinin yetiştirme süresini yarıya düşürdüğü anlaşıldı.

Jandarmalar tarafından toprak altına döşenen sulama sistemi ile sökülen hintkenevirleri olay yerinde yakılarak imha edildi. Hintkenevirlerini yetiştirdikleri belirlenen 2 şüpheli ise aranıyor.

DHA

Haberin Devamı