Siyaset 'Bu çok konuşulacak'
Paylaş
'Bu çok konuşulacak'

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ergenekon davasında mahkemenin verdiği kararlarla ilgili olarak, "Önümüzdeki zaman içinde bu çok konuşulacak" dedi

Demirel, yakın dostu CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’in tahliyesine ilişkin ise, "Büyük haksızlığa uğramıştır" dedi.

Haberin Devamı

Isparta’da hafta sonu tatilini geçiren 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, özel bir uçakla İzmir’e gitti. Adını taşıyan havalimanında gazetecilerin Ergenekon Davası’nda mahkemenin verdiği kararlar hakkındaki düşüncesini sorması üzerine Demirel, aslında çok konuşulacak şey olduğunu, ancak bunu ayak üstü konuşmanın doğru olmadığını söyledi.

UMARIM DAHA GÜZEL ŞEYLER OLUR

Demirel, "Hakkın hakim olması, adaletin hakim olması Türkiye’nin şerefidir. Yargı Türkiye’deki en önemli meselelerden biridir. Önümüzdeki zaman içinde bu çok konuşulacak. Türkiye’de kimse suçsuz yere cezaya çarptırılmamalıdır. ’Suçum ne’ diyenler var. ’Suçun şudur, suçludur, delilleri de budur’ deyince yargı işlemelidir. Önümüzdeki günlerde inşallah daha güzel şeyler olur da herkes Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olduğuna kanaat getirir" diye konuştu.

Haberin Devamı

’HABERAL HAKSIZLIĞA UĞRADI’

Adaletin aldığı kararla ilgili ’Adaletin kestiği parmak acımaz’ şeklinde bir söz bulunduğunu hatırlatan Demirel, kararlara ilişkin hak arama yolunun açık olduğunu kaydetti. Yakın arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tahliye kararına ilişkin soruya ise Demirel, "Ben iyi şeyleri hep sevinçle karşılarım. Haberal büyük bir haksızlığa uğramıştır" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, (DHA)