Dünya Bu aracın heryeri insan dolu

Bu aracın heryeri insan dolu

Paylaş
Bu aracın heryeri insan dolu

İtalya'da yakalanan kaçak göçmenlerin ülkeye girme yöntemi akıllara durgunluk verdi

Tunus'taki siyasi karışıklıktan kaçan binlerce mülteciyle başı ağrıyan İtalya, ülkeye kaçak giren 4 Faslı karşısında şaşkına döndü. Aralarında 2 yaşında bir bebeğin de olduğu kaçakların, 36 saat boyunca araba bagajında ve araba üstündeki paketin içinde yolculuk ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

İtalya polisinin düzenlediği ve 3 kişiyi tutukladığı operasyon, insan kaçakçılığında kullanılan "insanlık dışı" bir tarzı daha ortaya koydu. Perugia polisi, Faslı bir adam, eşi ve 2 yaşındaki çocuğu ve 1 Bulgaristanlının 3-4 bin Euro arasında para ödeyerek, ülkeye kaçak girdiğini belirledi.

Polis kamerası, Yunanistan'dan İtalya'ya giriş yapan insan tacirlerinin kaçak göçmenleri ülkeye, araba bagajında ve arabanın üstüne yerleştirdikleri kalın bir naylonun içinde soktuklarını görüntüledi.

Göçmenlerin 36 saat süren yolculuklarını ise arabadan dışarı çıkmamak için yanlarındaki çok az su ve yiyecekle yaptığı ortaya çıktı. Polis, kaçak göçmenlerin muhtemelen İtalya üzerinden Tunus, Libya ve Türkiye'yi geçiş yolu olarak kullanma planları yaptığını belirtti.

Haberin Devamı