Gündem 'Bu arabayı yakanı yakacağım'

'Bu arabayı yakanı yakacağım'

Paylaş
'Bu arabayı yakanı yakacağım'

Beyoğlu, Zeytinburnu, Başakşehir, Şişli ve Sultanbeyli'de toplam 22 araç, üzerlerine yanıcı madde dökülerek ateşe verildi

Beyoğlu'nda aynı sokak üzerindeki 6 otomobil yanıcı madde dökülerek kundaklandı. Mahalle sakinleri yanan otomobilleri söndürmek için seferber oldu.

Haberin Devamı

Beyoğlu'ndaki kundaklama olayı, Yeni Şehir Mahallesi, Yokuş Başı Sokak'ta saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre aynı sokakta bulunan 6 otomobil kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Şahıslar olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi.

>> PENDİK'TE DE 6 ARAÇ YAKILMIŞTI

Gürültüleri fark eden mahalleli, yanan araçları söndürmek için seferber oldu. Yangın tüplerini alan vatandaşlar, olay yerine çağırılan itfaiye ekiplerinden önce alev alan otomobilleri söndürdü. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaptı. Araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4687","4687","201102","4687-1.jpg");

Kendi imkanlarıyla yanan otomobillerini söndüren vatandaşlar, araçlarını yakarak kaçan şahıslara tepki gösterdi. Aracı büyük hasar gören bir kişi, "Bu arabayı yakanı yakacağım" diyerek isyan etti. Polis, kaçan şahısların kimlik tespiti için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Zeytinburnu 72/2 Sokak'ta ise park halindeki biri otobüs 3 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Alevleri fark eden vatandaşlar kendi imkanları ile yangına müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaptı. Bir görgü tanığı, 4 kişilik bir grubun sırayla araçları benzin dökerek ateşe verdiklerini gördüğünü söyledi.

Öte yandan alınan bilgiye göre Başakşehir, Şişli ve Sultanbeyli'de de toplam 13 arac daha kundaklandı. Polis olay ile ilgili inceleme başlattı.

Kubilay AYDIN - Ozan URAL İstanbul DHA