Siyaset Bu adam kim?
Paylaş
Bu adam kim?

Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Ersöz'ün hastanedeki odasının önünde ateş eden Erhan Keskin tutuklandı

Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Servisi’nin bekleme salonunda geçen cumartesi silahlar patlamıştı. 5-6 el ateş eden Erhan Keskin’in üzerinden biri kuru sıkı, diğeri ruhsatlı iki tabanca çıkmıştı. Keskin, ilk ifadesinde emekli uzman çavuş olduğunu, Ersöz ile bir ilgisi bulunmadığını söylemişti.

Haberin Devamı

‘GİZLİ GÖREVE GİDİYORUM’

Yapılan araştırmada, Erhan Keskin’in askerlikle bir bağlantısının bulunmadığı, işsiz olduğu, annesine ait evin kira geliriyle geçimini sağladığı öğrenildi. Ayrıca 2008’de havaya ateş açtığı için hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı. Erhan Keskin’i 2004’ten beri ayrı yaşadığı eşi ve 17 yaşındaki oğlunun da uzman çavuş olarak bildiği anlaşıldı.

Ailesinin anlattığına göre Erhan Keskin birçok kez “Gizli göreve gidiyorum” diyerek evden ayrılıyor ve aylarca dönmüyordu. Erhan Keskin, polisteki ifadesinde, “Hastanede yakınımı ziyarete geldim”, “Emekli astsubay tanıdığımdan alacağım vardı. Hastanede yatan yakınını görmeye geleceğini duydum. Onunla görüşmek için oraya gittim” ve “Bina yöneticisi borcum olduğunu söyledi. Para istedi. Hastaneye gideceğini duydum. Onunla hesaplaşmak için oradaydım” diye 3 farklı ifade verdi. Polis, ifadelerde geçen emekli astsubay ve yöneticiyi de sorguladı ancak Keskin’in yalan söylediği anlaşıldı. Keskin’in 1999 ve 2000’de 3 kez yurdışına çıktığı da belirlendi.

Haberin Devamı