Gündem 'Bu acıya yürek dayanmaz' dedik ama...

'Bu acıya yürek dayanmaz' dedik ama...

Paylaş
'Bu acıya yürek dayanmaz' dedik ama...

Talihsiz anne, 5 ve 7 yaşındaki kardeşlerinin ardından 1 yaşındaki oğlunu da kaybetti

Şanlıurfa'da 3 gün önce akşam doktora götürülen sabah ise yataklarında ölü bulunan 7 yaşındaki Hedal ile 5 yaşındaki Sait Ece kardeşlerin geride kalan tek kardeşleri 1 yaşındaki İzzet de bu sabah yaşamını yitirdi. Domuz gribinden öldükleri ileri sürülen Hedal ve Sait kardeşlerin Adana Adli Tıp Kurumu'ndan test sonuçları beklenirken, İzzet’ten alınan örnekler de Adana'ya gönderildi. 2 gün arayla 3 çocuğunu yitiren anne Zeliha Ece, hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Haberin Devamı

İnşaat malzemeleri satışı yapan Abdülrezzak Ece, 3 gün önce öksürük, ateş ve kusma gibi şikayetleri bulunan çocukları ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Hedal ve anasınıfı öğrencisi Sait Ece’yi özel bir hastaneye götürdü. Hastanede serum takılan çocuklar, doktor tarafından ilaç yazılarak evlerine gönderildi. İlaçları alan Abdülrezzak Ece, çocuklarıyla birlikte eve döndü. Evde anneleri Zeliha ve babaları tarafından ilaçları içirilen çocuklar, odalarındaki yataklarına yatırıldı.

2 KARDEŞ YATAKLARINDA ÖLÜ BULUNDU

Sabah saatlerinde uyanan baba Abdülrezzak Ece, hasta olan çocuklarının durumunu kontrol etmek için girdiği odada, Hedal ve Sait’in cansız bedenleri ile karşılaştı. Gelen polisler, doktor tarafından 2 kardeşe yazılan ilaçlara el koydu. Çocuklardan alınan numuneler de domuz gribi (H1N1) şüphesiyle otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Eşi Zeliha ile birlikte polise verdiği ifadenin ardından çocukların cenazeleri, ailesi tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak toprağa verildi.

Haberin Devamı

MİNİK İZZET DE BU SABAH ÖLDÜ

2 çocuklarının aynı gece ölümünün şokunu yaşanayan Ece çifti, geride kalan tek çocukları 1 yaşındaki İzzet'le teselli bulmaya çalışırken, minik İzzet de dün gece geç saatlerde aniden ateşlendi. Baba Abdülrezzak Ece tarafından Şanlıurfa Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan minik İzzet yoğun bakıma alındı ancak sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ceset torbasına konulan minik İzzet’in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

ANNE YOĞUN BAKIMA ALINDI

Ailenin tek çocuğu İzzet’in de yaşamını yitirmesi ile ikinci bir şok yaşayan anne Zeliha Ece de, sabah saatlerinde aniden rahatsızlandı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan anne, yoğun bakıma alındı. Doktorlar annenin rahatsızlık nedeni ile ilgili kesin birşey söylemedi.

DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

Ece ailesinde yaşanan ve nedeni saptanamayan ani ölümler, akıllara domuz gribi şüphesini getirdi. 2 gün önce ölen Hedal ile Sait kardeşlerin kan ve vücutlarından alınan doku örneklerinin sonuçları Adana’dan beklenirken, İzzet’ten de alınan örnekler de test için Adana’ya gönderildi. 3 kardeşin kesin ölüm nedeni, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

VALİ: KAN ÖRNEĞİNDE H1N1 YOK

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, peş peşe yaşamını yitiren Hedal, Sait ve İzzet Ece kardeşlerin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için Adli Tıp raporunun beklendiğini, ancak kan örneklerinde H1N1 virüsüne rastlanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

CEPTEKİ GÖRÜNTÜLERİ AĞLATTI

Yaşamlarını yitiren Hedal, Sait ve İzzet kardeşlerin birbiriyle oynarken babaları tarafından cep telefonu kamerası ile çekilen görüntüleri yürek burktu. Görüntüleri izleyen baba Abdülrezzak Ece ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Mücahit YOLCU- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)