Gündem Bu acıya dayanılmaz!

Bu acıya dayanılmaz!

Paylaş
Bu acıya dayanılmaz!

Dün soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürülen 2 çocuk bu sabah yataklarında ölü bulundu

Şanlıurfa'da, soğuk algınlığı şikayetiyle dün babaları tarafından özel bir hastaneye götürülen ve ilaçlarını aldıktan sonra evlerine dönen 7 yaşındaki Hedal ile 5 yaşındaki Sait Ece kardeşler, sabah yataklarında ölü bulundu.

Şüpheli ölümlerin domuz gribi (H1N1) virüsünden kaynaklanmış olabileceği kuşkusuyla iki kardeşten alınan örnekler Adana'ya gönderildi. 3 çocuğundan ikisini aynı anda kaybetmenin acısını yaşayan 41 yaşındaki baba Abdülrezzak Ece, 3 gün önce cep telefonu kamerasına kaydettiği çocuklarının görüntülerini izleyip gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

ÖKSÜRÜK, ATEŞ, KUSMA

Olay, sabah saatlerinde Eyyüp Nebi Mahallesi 3580 Sokak'ta meydana geldi. İnşaat malzemeleri satışı yapan Abdülrezzak Ece, dün akşam saatlerinde öksürük, ateş ve kusma gibi şikayetleri bulunan çocukları ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Hedal ve anasınıfı öğrencisi Sait Ece'yi özel bir hastaneye götürdü. Burada serum takılan çocuklar, doktor tarafından ilaç yazılarak evlerine gönderildi. İlaçları alan Abdülrezzak Ece, çocuklarıyla birlikte eve döndü. Evde anneleri Hamse ve babaları tarafından ilaçları içirilen çocuklar, odalarındaki yataklarına yatırıldı.

SABAH CANSIZ BEDENLERİYLE KARŞILAŞTI

Sabah saatlerinde uyanan baba Abdülrezzak Ece, hasta olan çocuklarının durumunu kontrol etmek için girdiği odada, Hedal ve Sait'i uyandıramadı. Çocuklarının nabız ve kalp atışlarının durduğunu fark edince öldüklerini anlayan Ece, telefonla 112'yi arayarak yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık görevlileri yaptıkları incelemede iki kardeşin ölmüş olduğunu saptayınca, konuyu polislere iletti. Olay yerinde incelemesini tamamlayan ve Hamse- Abdülrezzak Ece çiftinin ifadesini alan polis, çocukların kullandığı söylenen serum ve ilaçlara da el koydu. İki kardeşin cesedi, savcının da incelemesinin ardından otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

Hastane'de yapılan otopsilerinde ölüm nedenleri saptanamayan iki kardeşin domuz gribinden ölmüş olabilecekleri şüphesiyle vücutlarından kan ve doku örnekleri alındı. İki kardeşin kesin ölüm nedeni, alınan örneklerin gönderildiği Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

BABA: SORUMLU VARSA ŞİKAYETÇİYİM

3 çocuğundan ikisini aynı anda kaybetmenin acısını yaşayan baba Abdülrezzak Ece, bir gün önce hastaneye götürdüğü çocuklarının ölümünün ardından gözyaşı döktü. Otopsileri tamamlanan çocuklarının cenazesini morgdan alan Ece, burada yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Çocuklarının sağlıklı olduğunu ve ani ölümlerinin kendisini kuşkulandırdığını söyleyen Ece şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Çocuklarım benim her şeyimdi. Onları çok sever ve korurdum. Soğuk aldıkları için dün özel hastaneye götürdüm ve tedavilerini yaptırdım. Doktor serum verdi ve ardından sağlıklı olduklarını söyleyerek ilaç yazıp gönderdi. Eczaneden ilaçları alıp eve döndükten sonra doktorun yazdığı ilaçlardan verdik ve öksürmeleri kesildi. Sonra odalarına yatırdık. Sabah işe gitmeden kontrol etmek isteyince cansız bedenleriyle karşılaştım. Yanlış tedavi mi uygulandı, eczane ilaçları mı yanlış verdi bilmiyorum. Her şey otopside belli olacak. Otopsi raporunun ardından ihmali olan varsa suç duyurusunda bulunacağım."

CEPTEKİ GÖRÜNTÜLERİ KALDI

Yaşamlarını yitiren Hedal ve Sait kardeşlerin, 3 gün önce 1 yaşındaki küçük kardeşleri İzzet ile oynarken babaları tarafından cep telefonu kamerası ile çekilen görüntüleri yürek burktu. Görüntülerde, yaşamını yitiren Hedal ve Sait, küçük kardeşleri İzzeti sürekli öperken görülüyor. Baba Abdülrezzak Ece, morg önünde cenazeleri beklerken, çocuklarının son görüntülerini gözyaşı dökerek izledi.

DHA

Haberin Devamı