Derya Özel Bu acımın tarifi yok!
HABERİ PAYLAŞ

Bu acımın tarifi yok!

Haberin Devamı


Mide bulantısı desem yetmez, öfke desem yetmez, inanamamak desem yetmez, rahatsızlık desem yetmez, sinir yıpranması desem yetmez, acı çekmek desem yetmez, çıldırmak desem o hiç yetmez…

Hissettiğim şey bunların toplamının kırk ile çarpımı desem o bile ne hissettiğimi anlatmaya yetmez. Ne susuyorum, ne acıkıyorum, sadece kusmak istiyorum. Biyolojik dengemi bozan şey, bozulan psikolojim.

İki gündür hissettiğim şeyi bile açıklayamazken çektiğim acının tarifi olmadığı gibi, 3 yaşında bir bebeğe yapılanların insanlıkla uzaktan yakından ilgisi de olamaz.
Biz nerede hata yapıyoruz diye düşünmeye başlıyor insan bir süre sonra. Bu ülkenin insanlarını mı iyi eğitemedik, yeterli sosyal imkan mı verilmedi, adaletin bir yerlerinde caydırıcılık mı yeterli gelmedi? Nedir, nedir, nedir bu kadar insanlıktan çıkmışlığa sebep?

Kendi türüne işkence yapabilen tek canlının insan olması, aynı insanın uzaya gitmesi, hastalıklara çare bulması, dünyayı daha yaşanılır hale getirmeye çalışması nasıl bir ironidir? Biz nerede hata yapıyoruz?

İş işten geçtikten sonra son derece caydırıcı ceza verilse ne olur gibi beylik laflar etmeyeceğim. En caydırıcı ceza ABD'nin 16 eyaletinde uygulanan hadım etme işlemi gibi olmalı bana sorarsanız.

Bu ceza nasıl uygulanıyor?


Çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan hadım etme işleminde mahkumlara belirli aralıklarla ilaç veriliyor. Haplar ve iğneler sayesinde cinsel saldırı suçunda bulunan suçlunun testosteron hormonu azaltılarak, cinsel isteği de ortadan kaldırılıyor. Hadımın modern dünyada en sert şekilde uygulandığı ülke ise Çek Cumhuriyeti. Çek Cumhuriyeti’nde ıslah olmayacağı anlaşılan tecavüz suçlusu, ameliyatla ve zorla hadım ediliyor. Burada “ıslah olmayacağı anlaşılan” cümlesinin altını çizmenin uygun olduğunu düşünüyorum.

Bizde ise maalesef evi soyulan kişi, hırsız yakalansa bile içi rahat etmiyor. Neden biliyor musunuz; çünkü o suçlunun içeriden çıkma süresi 3 ay! Araba hırsızlığı, kapkaç gibi suçlarda ise belki bir gece nezarethanede kalıp çıkanları gördü bu gözler. Adam içeri giriyor, 3-5 ay sonra serbest kaldığında ilk işi yine hırsızlık yapmak. Peki bu insanları nasıl caydıracaksınız? Sağlam bir ceza ve tekrarında ise katlanarak artan bir ceza verilecek. Başka yolu yok! Bahsettiğim suç hırsızlık, ama küçücük bir bebeğe yapılan ise insanlık suçu. Bunun cezası çok daha ağır olmalı.

Çocuklarınızı eğitin!


Biz anne - babalara düşen en büyük görev öncelikle çocuklarımızı eğitmek, bilgilendirmek. Bunun için bir psikologdan da yardım alabilirsiniz, eğitici internet yayınlarını ve kitapları da okuyabilirsiniz. Bir çocuğa bunu anlatmanın çok fazla yolu var. Yeter ki siz çocuğunuzu bir fanus içinde yetiştirdiğinizi düşünmeyin. Önce siz bilgilenin, sonra da çocuğunuzu bu konuda bilinçlendirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder