Spor Brozek kardeşler forma istiyor

Brozek kardeşler forma istiyor

Paylaş
Brozek kardeşler forma istiyor

Trabzonspor'un kadrosuna dahil ettiği ancak fazla forma şansı bulamayan Pawel ve Piotr Brozek kardeşler, ilk 11'de forma giymek istediklerini söyledi

Beşiktaş’a 2-1 kaybedilen Ziraat Türkiye Kupası maçında ilk 11’de yer alan ikiz kardeşler Pawel ve Piotr Brozek, Trabzonspor Dergisi’nin Şubat ayı sayısında röportaj verdi.

Trabzonspor’u seçmesindeki etkenleri anlatan forvet oyuncusu Pawel Brozek, "Trabzonspor’un iyi bir takım olduğunu duymuştum. En büyük hedefler için mücadele eden bir kulübe transfer olmak cezbediciydi bizim için.

Uzun yıllar Wisla Krakow’da oynadıktan sonra gelişimimi sürdürmek adına Trabzonspor’u seçtim. Çünkü Wisla Krakow’da yapacaklarımın birçoğunu gerçekleştirmiştim. Artık yeni hedefler için yeni bir macera gerekiyordu. Bu nedenle de buradayız" dedi.

İkiz kardeşi Piotr ile hep birlikte oynamasının özel nedeni olmadığını anlatan Pawel, "Hayat buraya kadar bu şekilde sürükledi. Sade bir sezon kadar ayrı takımlarda oynamıştık. Futbol gelişimimizle alakalı sanırım. Aynı kulübün altyapısında oynayıp, aynı zamanlarda gelişim gösterdik ve şimdi de buradayız" değerlendirmesini yaptı.

PİOTR BROZEK: 3-4 YIL ÖNCE SOL BEKTE OYNADIM

Sol kanat oyuncusu Piotr Brozek ise daha önce hücuma yönelik oynadığını belirterek, "O dönemlerde de gayet iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. 3-4 yıl önce sol bekte oynayan takım arkadaşım ciddi bir sakatlık geçirmişti. Hocamız alternatif olarak o bölgede beni görevlendirmişti.


Ama orada oynamaya başladıktan sonra gördüm ki sol bekte de iyiyim. Trabzonspor’da sol bekte de oynayabilirim, hücumda da. Önemli olan oynamak. Hocam bana nerede görev verirse orada oynarım. Yeter ki takımım için faydalı bir şeyler yapabileyim" dedi.

"ŞAMPİYONLUK GÜZEL DUYGU"

Piotr, Türkiye şampiyonluğu yaşamanın güzel bir duygu olacağını ifade ederek, "Bunu şimdiden hayal ediyorum. Takımın sezon başından bu yana ortaya koyduğu performans da bu hayali gerçekleştirebilecek düzeyde. İnşallah bizim de buna katkımız olur ve yaşadığımız mutluluk büyük olur" dedi.

ORTAK YANLARI

Tuttuğunuz takım?
Barcelona
Sevdiğiniz renk? Pawel: Siyah Piotr: Kırmızı
Hobileriniz? Piotr: Ailem Pawel: Sinema
Ne tür yemekler seversiniz? Piotr: Polonya Mutfağı. Mantı. Hamur işi yemekler Pawel: Suşi
En beğendiğiniz stat? Pawel: Wisla Krakow Piotr: Nou Camp
Teknik Adam? Polonyalı Maciej Skorza
İdol? Piotr: Zidane Pawel: Brezilyalı Ronaldo
Hanginiz daha sempatiksiniz? İkimiz de...
Maçlardan önce bir uğurunuz var mı? İkimizin de yok.
Milli Takımdaki durumunuz? Pawel: Euro 2012 için çok çalışacağım. Orada olmak istiyorum. Piotr: En son geçen sezon oynamıştım. Şu anda tekrar davet bekliyorum.
Mevkinizde beğendiğiniz futbolcu? Pawel: Brezilyalı Ronaldo Piotr: Patric Evra
Futbol hayatınızda ne derece önemli? Pawel: Hem iş hem tutku hem de hobi Piotr: Çok önemli bir yer tutuyor ve bu işi severek yapıyorum.

Haberin Devamı