Spor Brezilya penaltılarla çeyrek finalde

Brezilya penaltılarla çeyrek finalde

Paylaş
Brezilya penaltılarla çeyrek finalde

Nefesleri kesen Brezilya - Şili maçında 90 dakika 1-1 sona erdi. Uzatmalarda da gol çıkmayınca penaltılara gidildi. Ve Brezilya 3-2'lik skorla çeyrek finale yükseldi

2014 Dünya Kupası 2. Tur maçında bu akşam Brezilya ile Şili karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaların 1-1 sana erdiği maçta Brezilya, penaltılarda Şili’yi 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Estadio Mineirao’daki karşılaşma Şili’nin vuruşuyla başladı. İlk dakikalarda daha fazla baskı kuran taraf Brezilya oldu ve 18. dakikada golü de buldu. Sağdan kullanılan köşe vuruşunda Thiago Silva’dan seken topu arka direkte Luiz vuruşunu yapmadan hemen önce topa müdahale eden Jara meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. (1-0) İlk yarı bitmeden Şili beraberliği yakaladı. 32. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Sanchez, takımını beraberliği getiren golü kaydetti. (1-1) Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Brezilya’nın baskısı hakimdi. Tekrar öne geçmek için büyük çaba sarf eden Brezilya birçok gol pozisyonunda girse de ağları havalandıramadı. Gol arayışını sürdüren Şili de gol kaydedemedi ve ikinci yarı da 1-1’lik eşitlikle geçince maç uzatmalara gitti.

Uzatma dakikalarında iki ekip de gol atabilmek için büyük çaba sarf etti. Birçok gol pozisyonuna giren takımlar bir birlerine üstünlük sağlayamadı ve maç penaltılara gitti.

Çekişmeli geçen maçın penaltıları da heyecan doluydu. İlk penaltı atışı için topun başına geçen Luiz, Brezilya’yı 1-0 öne geçirdi. Arından Şilili oyuncu Pinilla golü kaçırırken, Brezilyalı Willian ve Şilili oyuncu Sanchez de golü kaçırdı. Marcelo ise topu ağlara gönderdi ve Brezilya penaltılarda 2-0 öne geçti. Devam eden atışlarda Aranguiz topu ağlara gönderdi ve buna karşılık Hulk golü kaçırınca fark 1’e indi. (2-1) Diaz ise penaltıyı gole çevirdi ve durum eşitlendi. 2-2’lik eşitliğin sürdüğü sırada Neymar’ın golü ile Brezilya 3-2 öne geçti. Ardından topun başına geçen Şilili oyuncu Jara’nın vuruşunda top direkten döndü ve Brezilya penaltılarda rakibini 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı