Erdoğan Arıpınar Bravo Volkan!
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Fenerbahçe ve milli takımın kalecisi Volkan Demirel’e bu bravo, son haftalarda geri vitesine takmış gibi görünen Fenerbahçe’nin kalesinde sayısını unuttuğum kadar gol kurtarması ile ilgili değil. Bu Bravo, Spordan Sorumlu Bakan Suat Kılıç’ın stat fotoğrafları gösterip şov yaptığı ülkemizde en büyük sosyal sorunu cesaretle gündeme getirdiği için.

Önceki haftalarda Fenerbahçe- Orduspor maçı sonrası televizyonların karşısına geçen Volkan ülkenin en önemli sorununu gündeme getirdi ve “Orduspor’un stadının zemini kötü ve soyunma odasında tek tuvalet var” dedi. Türkiye liglerinin toplam bütçesine bakınız. Devletin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü kanalı ile spora ayırdığı paralara bakınız ve Karadeniz’in gelişmiş bir ili olan Ordu’nun stadına bakınız.
[[HAFTAYA]]

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a geçenlerde bir mektup yazdım ve sordum: “İstanbul’un en büyük sorunlarından birisi nedir?” ve kendim cevap verdim: “Tuvalet sorunudur.” Eminönü’nde pek çok kişi dua etmek, namaz kılmak için değil, tuvalet için Yenicami’ye gidiyor. Bir ülkede spor yapılmasını istiyorsak, önce spor tesislerini uygar duruma getireceğiz.

Gittiğim Kanada Calgary Kış Olimpiyatı’nda organizasyon komitesi seyirciler için tesislerin çevrelerine sıcak suyu da bulunan tuvalet grupları kurmuştu. Ordu’nun stadında Orduspor sorumlu değildir amma, ülkemizde statları devlet yapar. Onun için; milyarlarca bütçesi olan lig takımlarının yabancı oyunculara bu ülkenin alınteri olan paraları bolca verilirken, ilk olarak yetkililerden kendi kentlerine her şeyi ile modern spor tesisleri kurmasını da istemeli ve şart koşmalıdırlar.

Örneğin; Jokey Kulübü o kıymetli atlarını çakıllı pistlerde, toprak yollarda mı koşturuyor? Bu sosyal sorunu gündeme getiren Volkan’ı eleştireceğimize kutlamalıyız. Keşke her sporcumuz ülkemizin sorunlarına bu kadar duyarlı olsa!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder