Gündem Bozkurt'lu yürüyüşe soruşturma

Bozkurt'lu yürüyüşe soruşturma

Paylaş
Bozkurt'lu yürüyüşe soruşturma

Sivas'ta 10 Nisan Polis Bayramı'nda kent içinde yapılan yürüyüşte 'Bozkurt' sloganı atan Özel Harekatçılar hakkında Valilik soruşturma başlattı

Sivas’ta 10 Nisan Polis Bayramı’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında İstasyon Caddesi üzerinde tören geçişi yapan ekiplerin, tören bitiminde Emniyet Müdürlüğü’ne giderken Atatürk Caddesi üzerinde kaydedilen görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Emniyet Müdürlüğü’nün birçok şubesindeki polislerin bölüm bülüm geçtiği yürüyüş sırasında öndeki birlikler sessiz bir şekilde yürürken, Özel Harekatçılar'ın, ülkücülerin ünlü ismi Ozan Arif’in bestelediği ’Ölmez bu hareket, ölmez bu dava’ adlı türküsünü koro halinde seslendirdi.

’KİM BU, BOZKURTLAR?’

Görüntülerde, Özel Harekat birliği, önünde giden amirlerinin "Kim bunlar" diye bağırarak sorduğu soruya "Bozkurtlar" diye karşılık verdi.

Yürüyüş boyunca da aynı şeyi birçok kez tekrarladılar. Bu sırada çevredekiler de alkışlarla gruba destek verildi. Bir kişinin cep telefonuyla kaydettiği ve bazı video paylaşım sitelerinde de yer alan görüntüler ilgiyle izlendi.



Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yaşanan ’Bozkurt’ tartışmasına, bu görüntülerin yayınlandığı videoya internet sitelerinde ’Başbakan görsün, işte bozkurtlar’ yorumları yapıldı.

VALİLİK’TEN SORUŞTURMA

Cep telefonuyla çekilerek video paylaşım sitelerinde yayınlanan bu görüntülerle ilgili Sivas Valiliği tarafından inceleme başlatıldı.

Vali Ali Kolat, özel harekatçıların yürüyüş sırasındaki sloganları ile ilgili haberlerin ardından soruşturma açıldığını söyledi.

Kolat, bu tür birliklerin törenlerde söyleyecekleri ve yapacakları şeylerin belirli olduğunu, bunun dışında izinsiz yapılan şeyler varsa gereğinin yapılacağını açıkladı.

Hilal ÖZDEMİR/DHA