Seyahat Bozkırın ortasında plaj keyfi

Bozkırın ortasında plaj keyfi

Paylaş
Bozkırın ortasında plaj keyfi

Beyşehir Gölü'nde düzenlenen sahil şeridi, kum plajı ve su oyun alanlarıyla Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’ndeki Karaburun mevkisi, düzenlenen sahil şeridi, kum plajı ve su oyun alanlarıyla Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor.

Haberin Devamı

İç Anadolu Bölgesi’ndeki en önemli sayfiye alanlarından biri olan, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın yazlık sarayı Kubadabad Sarayı’nın da bulunduğu Konya’nın Beyşehir ilçesi, masmavi serin sularıyla alternatif tatil olanakları sunuyor.

Milli park statüsünde olan Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun mevkisinin işletmeye açılmasıyla ilk kez geçtiğimiz yıl, plaj düzenlemesi yapıldı. Karaburun Plajı adı verilen bölge, işletmeci firma tarafından temizlendi; tuvalet, şemsiye, şezlong hizmeti verilmeye başlandı.

Yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kurtulmak isteyenler, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünde banana ve jetski gibi su aktiviteleri de yapabiliyor. Tüm bu özellikleri nedeniyle Karaburun Plajı, Akdeniz ve Ege kıyılarını aratmıyor.

Haberin Devamı

Karaburun Plajı işletmecisi Davut Şeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, plajın en önemli özelliğinin, Toroslar’dan eriyen kar sularının göle döküldüğü yerde bulunması olduğunu, bu durumun, suya hem berraklık hem de serinlik verdiğini söyledi.

Karaburun’u bir tatil kasabası haline getirmek istediklerini anlatan Şeker, şunları kaydetti:

"Konya başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Karaburun Plajı, deniz tatiline göre çok daha ekonomik. Bungalov evler yaparak, yerli ve yabancı daha çok turisti buraya çekmek istiyoruz. Kışın da buraları hareketlendirmek için, bölgedeki av turizmini de ön plana çıkarmayı düşünüyoruz. Oksijeni bol olan bölgede turizmi 12 ay canlı tutabilirsek, Konya ve Beyşehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz."

-Spor kulüplerini de buraya çekmek istiyorlar-

Spor kulüplerinin Beyşehir Gölü’de kamp yapmaları için tesis hazırlığı içinde olduklarını da anlatan Şeker, "Bölgeye futbol sahaları, çim sahalar, kamp yerleri yapmayı düşünüyoruz. Büyük spor kulüpleri, sıcak ve nemin içerisine Antalya Belek’e gidiyor. Oysa aynı, belki daha kaliteli oksijen ve nem koşullarına sahip Beyşehir Gölü kıyıları, spor kulüplerine çok daha güzel imkanlar sunabilir. Burası gerçek tatil mekanı, doğal bir rehabilitasyon merkezi" diye konuştu.

Haberin Devamı

İbrahim Yozoğlu / Murat Aslan - AA