Yaşam Böyle kabak görülmedi!

Böyle kabak görülmedi!

Paylaş
Böyle kabak görülmedi!

Sakarya'da kuyumcu Fadıl Uzak, Akyazı ilçesinde bulunan çiftliğindeki tarlada ABD'den getirdiği tohumla en büyüğü 350 kilo olan dev bal kabakları yetiştirdi

Adapazarı'nda 46 yaşındaki Fadıl Uzak, Akyazı ilçesinde bulunan Platin Çiftliği'nde hormonsuz organik sebzeler ve meyva yetiştiriyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10586","10586","201308","10586-1.jpg");

EN BÜYÜĞÜ 350 KİLO


Çiftlikte Sakarya'nın ünlü kabaklarından da yetiştiren Fadıl Uzak, bu kez tohumlarını ABD'den getirttiği kabaklardan ekti ve bunların beklemesinden çok büyümesine şaşırdı. En büyüğü yaklaşık 350 kilo olan devasa büyüklükteki 14 kabak tohumlarının tanesini 100 dolardan ABD'den getirttiğini belirten Fadıl Uzak şunları söyledi:

"Getirttiğim tohumları 2 ay önce bu tohumları kabak tarlasına ektim. Büyümesi için güvercin gübresi ile takviye yaparken her tohumdan bir kabak çıkması için de diğer kabak çiçeklerini kestim.

2 AYDA BU KİLOYA ULAŞTI

Büyüme süresinde toprağa sadece güvercin gübresi ile takviye yaptım. Gördüğünüz gibi kabaklar sonra bu büyüklüğe ulaştı. Tarlamda en küçüğü yaklaşık 150 kilo olan 14 kabak var. En büyüğü yaklaşık 350 kilo. Bu kiloya da 2 ayda ulaştı. Bu ay sonuna kadar da 400 kiloyu geçmesini bekliyorum."

Tarlasındaki devasa kabakları vinç yardımıyla çıkartacağını ve dostlarında ikram edeceğini belirten Fadıl Uzak, 500 kiloluk kabak yetiştirmeyi amaçladığını ekledi.

Haberin Devamı

DHA