Huban Ayşem Bostancı'da bir ada lokantası
HABERİ PAYLAŞ

Bostancı'da bir ada lokantası

Haberin Devamı

Burgazadalı olduğumu ve adaya düşkünlüğümü bilen bilir. En sevdiğim yanı da adaların çok uluslu ve çok kültürlü oluşu.

Motor iskelesinden inip Burgazada’ya ayak bastığınız zaman hemen karşınıza çıkan balık lokantası Çardak benim favori mekanlarımdan.

Bostancıda bir ada lokantası

Sahibi Ercan Bağcı’nın balıkçısı var ama bırakın adayı, denizi bile olmayan bir yerde, Kars’ta doğup büyümüş. Ama Kars Ermenistan sınırında olduğu için hem memleket komşularından hem de Burgazada’ya yerleştikten sonra adadaki Rumlardan harika Rum ve Ermeni mezeleri öğrenmiş.

Tüm maharetlerini Çardak’ta sergiliyor. Şimdi diyeceksiniz ki “Kış ortası yazlık yerdeki lokantayı ne yapalım?” Ben de bu yazıyı öyle düşünenler için yazdım zaten. Çardak artık Bostancı’da, Adalar iskelesinin karşı sokağında bir şubesi var.

RIHANNA YAPSA BEĞENİRSİNİZ

Bostancıda bir ada lokantası


Amerikalı şarkıcı Rihanna saçlarını kırmızıya boyatınca herkes beğeniyor. Aynısını Bülent Ersoy yaptığı zaman #BülentErsoy etiketi sosyal medyayı sallıyor! Bülent Abla’mın dünya starlarındaki vizyonuna karşı bizim gençler neden hep lo lo yapıyor anlamıyorum vallahi...

MONARŞİ SEVDASI


Bostancıda bir ada lokantası

Hadise’nin ‘piremses’ gibi giyinip seslendirdiği Prenses şarkısının öncüsü, ağa babası ve hatta ilham perisi 1993’te "Alem buysa kral benim" diye şarkı söyleyip ‘devrik kral’ gibi giyinen Mahsun Kırmızıgül’dü.

Bir dönem bu akıma ‘Kraliçe’ diye şarkı yapıp kendine taç giyme töreni düzenleyen Hande Yener bile katıldı. Hayatlarında hiç kraliyet görmemiş bu Cumhuriyet popçularındaki monarşi sevdası nereden geliyor çok merak ediyorum vallahi..

AHVAL VE ŞERAİT

Bostancıda bir ada lokantası

Artistlerin dizi ve filmlerdeki kombinasyonlarına bakıp özendiğinizi biliyorum! Siz aynısını giyince hiç de ‘filmdeki gibi’ rahat olmadığını da.

Dizideki kız yüksek ökçeler üzerinde koşarak metrobüse yetişir, siz evinizin otoparkında arabanıza yürürken ayağınızı burkarsınız...

Ekteki Lady Gaga fotoğrafını o umutsuz vakalar için ekledim. Üzülmeyin, maharet o kıyafetleri giyen yıldızda değil, bu ahval ve şerait içinde dahi onu kollayan centilmende.

METRELERCE...

Bostancıda bir ada lokantası

1950 Amerikan yapımı ‘Sunset Bulvarı’ filmi dünya sinema tarihine damga vurmasaydı... Filmin başrol yıldızı Gloria Swanson havuz başındaki bir sahnede tepeden tırnağa leopar kıyafetlerle arz-ı endam etmeseydi...

O zaman biz de 45 senedir Banu Alkan’ın göğüsleri hariç her tarafına sardığı metrelerce leopar kumaşa maruz kalmayacaktık. Ah ki ne ah!!!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder