Spor Bosna'da umudun adı "futbol"

Bosna'da umudun adı "futbol"

Paylaş
Bosna'da umudun adı "futbol"

Yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı, bir milyonun üzerinde insanın zarar gördüğü, on binlercesinin evsiz kaldığı Bosna Hersek'te, futbol insanların hayata tutunmasında umut oldu.

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda mücadele eden Bosna Hersek, futbolla yatıp futbolla kalkıyor, halk yaşadıkları zorlukları, içinde bulundukları koşulları bir anlığına da olsa unutuyor.

Haberin Devamı

Sel ve heyelandan en fazla etkilenen yerleşim yerlerinden biri olan ve evlerin büyük çoğunluğu toprak altında kalan Topçiç Polyeli mağdurlar da hayata futbolla tutunuyor.

Topçiç Polye’deki evlerine geri dönemeyen ve bir aydır Zenitsa şehrindeki 7. Müslüman Tugayı Kışlası’nda konaklayan vatandaşlar, ülkelerinin tarihi başarılarından dolayı futbolla yaşıyor, milli takımın maçları için gün sayıyor.

Kışladaki ailelerin çocukları için de futbol, bugünlerde büyük anlam ifade ediyor. Artık dönecek bir evleri olmayan çocuklar, her şeye rağmen milli takımın başarısını örnek alarak vazgeçmeme ve her zaman umutlu olma mesajı veriyor. Turnuvaya Arjantin karşısında alınan mağlubiyetle başlansa da kışlanın sakinleri, takımlarına güveniyor ve gruptan çıkacaklarına inanıyor.

Haberin Devamı

Günün büyük bir bölümünü kışla içerisindeki oyun sahasında futbol oynayarak, kendilerini milli takım formasıyla hayal ederek geçiren çocuklar, bir anlığına da olsa kendilerini Dzeko’nun, Pjaniç’in, Misimoviç’in ya da İbişeviç’in yerine koyuyor.

Futbol oynayan gençlerden Adin Osmanoviç, AA’ya yaptığı açıklamada, kendilerine temin edilen televizyonda Dünya Kupası’nın büyük bir keyifle izlediğini söyledi.

Arjantin mağlubiyetine rağmen Bosna Hersek’in gruptan çıkacağına inandığını belirten Osmanoviç, "Acılarımızı hafifleten, bize daha ilerilere gidebileceğimiz umudunu veren pozitif enerjimiz var. Futbolcularımız bize manevi anlamda çok büyük destek veriyor" şeklinde konuştu.

Topçiç Polye’de yaşanan felakette evini kaybeden Mire Şehiç de her şeyi kaybetmelerine rağmen milli takımın tarihte ilk kez Dünya Kupası’nda yer alıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

AA