Mehmet Coşkundeniz Boşananlar için 10 altın kural
HABERİ PAYLAŞ

Boşananlar için 10 altın kural

Haberin Devamı

1 - Kesin kararınızı verdiyseniz aile ve çevrenizin baskılarına aldırmayın. Vicdanınızı ve aklınızı dinleyin. Kafanızın karışmasına izin vermeyin. En kötü karar dahi kararsızlıktan iyidir.

2 - Eşinizi düşman gibi görmeyin. Onun da insan olarak hakları ve duyguları olduğunu unutmayın. Çocuklarınız da varsa hayat boyu yüz yüze bakacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

3 - Ayrılmayı felaket olarak değil, yeni bir yaşama başlama fırsatı olarak görün. Özlediğiniz, düşlediğiniz hayatın planlarını yapın. Önünüze çıkacak fırsatları düşünün. Bu düşünce ayrılık acınızı hafifletecek ve eşinize daha insani davranmanızı sağlayacaktır.

4 - Çocuklarınızın önünde boşanma konusunu açmayın. Onlara dert yanmayın, asla ve asla eşinizi karalamayın.

5 - Duygularınızı, özellikle de öfkenizi kontrol edin. Eşinizin sizi suçlaması ve kızdırması karşısında durumu eşitlemeye çalışmayın. Duygularınızı ve egonuzu tatmin etme peşinde olmayın. Etkinin tepki doğuracağını unutmayın. Eşinizi kızdırmak, üzmek, aşağılamak, köşeye sıkıştırmak ne işinize yarayacak? İntikam mı alacaksınız? Duygularınız tatmin mi olacak? Kin, nefret, intikam duygularının en çok sahibine zarar verdiğini unutmayın.

6 - Eşinizle bir ortaklığı bitirdiğinizi varsayın. Ayrıldıktan sonra onun üzerinde hak iddia etmeyin. Yoluna çıkmayın. Zihninizi ve mesainizi yeni bir yaşama yoğunlaştırın. Geleceğinize odaklanın. Eski eşinizle medeni ve dostça bir ilişki kurun. Geçmişte yaşayan geleceği inşa edemez. Zamanı ve hayatı ıskalamayın.

7 - Çocuklarınızla düzenli olarak bire bir vakit geçirin. Eğitimleriyle ilgilenin. Okullarına gidin. Tatillerde birlikte plan yapın.

8 - Çocuğunuzun özel günlerinde mutlaka yanında olun. Çocuklarınızdan değil, eşinizden ayrıldığınızı unutmayın.

9 - Ayrıldıktan sonra hemen evlenmeyin. Ayrılık travmasını atlatana kadar ciddi bir ilişkiye girmeyin. Duygusal boşluk dönemlerinde sağlıklı karar verilemediğini unutmayın.

10 - İşinize konsantre olun. Seyahate çıkın. Arkadaş ve dostlarınızla daha sık birlikte olun. Mutlaka spor yapın. Beslenme ve uykunuza dikkat edin. Dertten, kederden kendinizi alkole vurmayın. Sıkıntılı dönemlerde alkol, sigara, uyuşturucu bağımlılığı gelişebileceğini akıldan çıkarmayın. Rahatlatıcı müzikler dinleyin. Temiz ve açık havada yürüyüşlere çıkın. En önemlisi ayrılığı bir çöküş, mağlubiyet olarak görmeyin. Krizi fırsata dönüştürmek için çaba sarf edin...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder