Yaşam Borat'a karşı "Kardeşim Borat"

Borat'a karşı "Kardeşim Borat"

Paylaş
Borat'a karşı "Kardeşim Borat"

Kazak yönetmen Erkin Rakişev, Kazakların onurunu kurtarmak için "Borat" filmine karşı "Kardeşim Borat" adlı bir film çekiyor

International Herald Tribune gazetesinin haberine göre, gösterildiği dönemde Kazakları aşağıladığı gerekçesiyle tepki çeken filmde yaratılan Kazakistan imajını tersine çevirmeyi amaçlayan Rakişev, modern bir Kazakistan görüntüsü çizmeye çalıştığını söylüyor.

Haberin Devamı

Rakişev, "Orijinal filmden sonra dünyanın her yerinde Kazak halkıyla alay edilmeye başlandı. Deli, vahşi, barbar insanlar gibi gösterildik. Halbuki gerçek bu değil" dedi. Filmin bir kara komedi olduğunu belirten Rakişev, "Evet modern Kazakistan'ı göstermek istiyoruz. Ancak bunu sıkıcı bir şekilde yapsaydık kimsenin ilgisini çekmezdi" diye konuştu.

Söz konusu filmde, Borat filmini izleyen ve Kazakistan'ı merak eden John adlı bir Amerikalının bu ülkeye gitmesi ve Kazakistan'ın "harika bir ülke" olduğunu keşfetmesi, ilginç olaylarla anlatılıyor. Kazakistan'a gidince affallayan John, filmdeki hikayenin izini sürerek Borat'ın kardeşi Bilo'dan yardım almaya çalışır. Bilo, kendilerini Bush ve Obama zanneden akıl hastalarının bulunduğu bir akıl hastanesindedir. Bilo John'la birlikte hastaneden kaçar, bir kuduz köpek kendisini ısırır, bir eşekle ilişkiye girer, hamile kalır ve garip olaylar bölge devam eder gider.

Haberin Devamı

Filmde John'u canlandıran oyuncu Roman Khikalov, bazı seviyesiz sahnelerin bulunduğunu kabul etmekle birlikte filmin Kazakistan hakkında fikir edinmeyi sağladığını belirtti. Khikalov, görsel yönü zengin olan filmin "Modern kenti, dağları, ülkenin güzelliğini gösterdiğini" söyledi.

2006 yılında çekilen Borat filmine adını veren Borat, aktör Sacha Baron Cohen'in canlandırdığı hayali bir Kazak gazeteci ve televizyon muhabirinin adı. Filmde Borat'ın ABD ve ülkesindeki maceraları anlatılıyordu. .