Dünya 'Borat'a Filistinli'den büyük dava

'Borat'a Filistinli'den büyük dava

Paylaş
'Borat'a Filistinli'den büyük dava

'Borat' karakteriyle dünyaya adını duyuran İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen bu kez baltayı taşa vurdu

Eşcinsel bir moda muhabirini canlandırdığı 'Bruno' adlı son filminde, Filistinli bir barış gönüllüsünü, 'terör örgütü' lideri olarak gösteren komedyen Sacha Baron Cohen'e, aynı zamanda bakkal olan bu kişi tarafından 70 milyon sterlinlik (166 milyon TL) tazminat davası açıldı.

Bu para, filmin şu ana kadar yaptığı gişe hasılatının neredeyse yarısına eşit...

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR

4 çocuk sahibi Filistinli barış eylemcisi Eyman Ebu Eyta, 'Bruno' adlı film nedeniyle hayatının zindan olduğunu ve sürekli ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Filmde Cohen'in canlandırdığı gay sunucu, El Aksa Şehitleri Tugayı liderlerinden biriyle tanışmak üzere, Lübnan'da bulunan Eyn el Hilve mülteci kampına ziyarette bulunduğunu söylüyor... Bu sırada geçen bir altyazıda, Eyman Ebu Eyta, "terör örgütü El Aksa Şehitleri Tugayı'nın lideri" olarak tanıtıyor. Ancak sahne aslında Batı Şeria'da İsrail kontrolü altında bulunan, Beytüllahim yakınlarındaki tanınmış bir otelde çekilmiş...

ALMAN YAPIMCI SANMIŞ

Cohen, geçen yıl temmuz ayında ABD'de yayınlanan David Letterman'ın şov programına çıktığında, "Yapımcıların, CIA bağlantılarını da kullanarak bize bu gerçek teröristi buldu" demişti.

Kendisinin aslında teröristlere tamamen karşı olduğunu belirten davacı Ebu Eyta ise, "Beni kandırıp Cohen'le buluşturdular. Ben onu, Filistin davasını konu alan bir film üzerinde çalışan Alman bir yapımcı sanmıştım" diyor.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı