Yaşar Özay Bol soru çözün, refleksiniz artsın
HABERİ PAYLAŞ

Bol soru çözün, refleksiniz artsın

Haberin Devamı

Eğitim Uzmanı Ece Tözeniş: Sık sık deneme sınavı yapın ve çıkmış soruları çözün.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Uzmanı Psikolojik Danışman Ece Tözeniş, 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde 5 farklı oturumda düzenlenecek LYS ile ilgili son uyarılarda bulundu. LYS’lere bir aydan az bir zaman kaldığını ve kalan sürenin da verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tözeniş, “Aday öğrencilerin zamanı verimli bir şekilde geçirmeleri gerekir.

Öncelikle şunu unutmamalısınız ki siz artık YGS ile birlikte bir sınav deneyimlediniz, sınava dair pek çok yapılması gereken davranış var elinizde. Bu da sizi LYS’lerde bir adım öne geçirecek. Artık YGS’de alınan puan ve başarı sırasını bir kenara bırakarak kalan zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi.

GEÇMİŞ LYS’LER

Eksik konuların hızlı bir şekilde tamamlanarak bol bol soru çözümlerine zaman ayırılması gerektiğini hatırlatan Tözeniş, “Soru çözümünden sonra doğru ve yanlış sayısı çıkarılarak yanlış sorular tekrar analiz edilmeli. Deneme sınavlarına zaman ayrılmalı.

Geçmiş LYS soruları çözülmeli. Çokça soru çözmek sizin soru çözme reflekslerinizi arttıracaktır. zaman kullanımını da daha verimli bir hale getirecektir” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder