Artun Ünsal Boğaz'da bir İstanbul klasiği
HABERİ PAYLAŞ

Boğaz'da bir İstanbul klasiği

Kandilli Vapur İskelesi’ne komşu Suna’nın Yeri, meze ve balıklı değişmez mönüsü ve sımsıcak müşteri ilişkileriyle, her keseye seslenen, salaş ama özenli bir yer. Bebek ve Rumelihisarı’na bakan enfes manzarası, yıllanmış çınar ağaçlarının serin gölgesi ve hiç dinmeyen oksijen yüklü esintisi de yemekseverlere iyi gelir. Karışık bir mevsim salatası, yanına bir fava ve de patlıcan salatası istedim.

Boğazda bir İstanbul klasiği

Suna Türksezer Hanım’ın çok nadir boş vaktinde elcağızıyla yaptığı fasulye pilakisine de denk düşersem, kaçırmam ama![[HAFTAYA]] Ara sıcak olarak kalamar tava, tereyağlı karides güveç de var, bense peynirli sigara böreklerinden vazgeçemem... İsterseniz hemen balık sipariş edersiniz. Av yasağının başladığı bu mayıs ayında, tekir (porsiyonu 25 TL), istavrit, gümüş (15 TL). Yılların emektarı garsonların servisi aksamaz. Patronlar Cemal, Yılmaz, İrfan ve İsmail dostlarımız da masalara bizzat servisten ayrı bir keyif alırlar.

Haberin Devamı

İskele Caddesi No:17 Kandilli İstanbul Tel: (0216) 332 32 41.

NEYDİ ET MANGAL

Neydi, yeşil doğa hem de et ve mangal severlere sesleniyor. Şükrü Kaya ve biraderlerinin ortak işlettikleri bu ‘aile kırbahçesi’ne ulaşmak hiç de zor değil. Küçüksu’dan gelirken Ümraniye Carrefour ve Belediye Spor Tesisleri’ne çok yakın. Hava serinse, doğru ahşap lokanta binasına. Ama bu günkü gibi müsaitse, elbette bahçede oturacağız. Yemek dışında, sabahları kahvaltı da var.

Boğazda bir İstanbul klasiği

Çevrede serbestçe dolaşan tavuk, ördek ve tavşanları izleyip kuş cıvıltılarını dinlerken, karışık salatam geldi. Ardından, nar gibi kızarmış kuzu pirzolası (25 TL). Kırmızı et istemeyenlere ızgara tavuk da var (12 TL). Tatlı olarak sütlaç (5 TL) ve sade kahve ile noktalıyorum. Neydi’de kır düğünlerinin yapıldığı bir yan bahçe daha var. Dahası, isteyene kilo ile et ve yanında bir de mangal veriliyor. Neydi kentin günlük gürültülü telaşına karşı bir panzehir gibi geliyor insana. Eh cep de yanmıyor. Daha ne olsun?

Mehmet Akif Ersoy Caddesi Çavuşbaşı Yolu Ümraniye-İstanbul Tel: (0216) 634 53 53.

YENİ BEŞİKTAŞ BAHARATÇISI

Haberin Devamı

Akaretler’den Beşiktaş Çarşısı’na açılan sokağa saptığınızda küçük bir baharatçıdır burası. Kahramanmaraş’ın ipek pul biberinden Antakya’nın zahterine, tane sumağa yok yok. Ardıç, katran, kuru nane... Ayrıca, Anadolu’nun dört bir yanından yöresel sabunlar; bıttımlı, zeytinyağlı, kükürtlü...

Boğazda bir İstanbul klasiği

Erzincan’ın dermasonu, İspir’in şeker fasulyesi, Nevşehir’in ‘koçbaş’ nohudu, Gaziantep’in frik buğdayı ve aşurelik buğday. Kuru yemiş faslına gelince: Gün kurusu kayısı, ceviz içi, Kudüs hurması... Ama bir başka hurma var ki, damak şenlendirmeye bire bir: Trabzon hurması kurusu. Damadı Yavuz Bayburt’la birlikte bu güzel baharatçıyı çalıştıran Mustafa Kılıç’ın tavsiyesi ile tadınca, hemen yarım kilo alıyorum. Kilosu 15 TL.

Sinanpaşa Mah. Sinanpaşa Köprü Sokak No: 10/F Beşiktaş-İstanbul Tel: (0212) 236 03 13.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder