Ekonomi Boeing: Türk firmalar kaya gibi

Boeing: Türk firmalar kaya gibi

Paylaş
Boeing: Türk firmalar kaya gibi

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, krize rağmen çalıştıkları Türk firmalarının kaya gibi sağlam olduğunu söyledi

Greg Pepin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kendilerini sadece savunma, uzay ve havacılık sektörüne ürün veren bir şirket olarak görmediklerini, Türkiye’nin sorumlu bir üyesi olarak gördüklerini söyledi.

Pepin, "Türkiye’de kazanıyoruz. Çocuklarımız Türkiye’de okula gidiyor ve karşılığında da Türkiye’ye bir şeyler vermek istiyoruz" dedi.

İş kapasitesini Türkiye’nin birçok bölgesine dağıttıklarını dile getiren Pepin, şunları kaydetti: "20 Türk şirketi Boeing için parça üretiyor. Yeni parçalar üretmek için başka firmaların da arayışı içindeyiz. Çok ileri teknoloji uçağımız olan 787 için Türkiye’deki şirketler parçalar üretiyor.

Kanadın 11 metrelik bir parçası... Kanat bir uçaktaki en önemli parça. TAİ üretiyor. TAİ ilk başladığında ayda 30-40 parça üretiyordu, şu anda 20 bin parça üretiyor. Bu da Türk şirketlerinin neler yapabileceğini gösteriyor."

"KAYA GİBİ DURUYORLAR"

3 yıl içinde bir kaç yüz milyon dolarlık daha iş hacmi yaratacaklarını anlatan Pepin, "Krize rağmen çalıştığımız Türk firmaları kaya gibi sağlamdı. Krizde 1,2 milyar dolarlık hedefimizde değişiklik söz konusu olmadı, hatta artıyor.

Türkiye’deki işimizden son derece tatmin oluyoruz. Kaya gibi duruyorlar. Öbür ülkelerde tedarikçilerle ilgili sorun yaşanıyor olabilir ama Türkiye’de herhangi bir sorun yaşamadım" diye konuştu.

Haberin Devamı