Gündem Bodrum sular altında

Bodrum sular altında

Paylaş
Bodrum sular altında

Bodrum'da dün sabah saatlerinde başlayan yağmur, su baskınlarına neden oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi´nde sabah saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde etkisini artırarak sağanak olarak yağmaya başladı. Sağanak yağmur nedeniyle Yalı ve Turgutreis Beldeleri´nde sel baskınları meydana geldi. Bazı köylerde vatandaşlar evlerinden traktörlerle kurtarılırken, belediye, itfaiye ve jandarma ekipleri alarma geçti.

Haberin Devamı

Bodrum İlçesi´nde bugün sabah saatlerinde başlayan yağmur etkisini artırıp akşam saatlerinde sağanak olarak yağmaya başladı. Sağanak yağmur nedeniylede sel baskınları ve dere taşkınları meydana geldi. Yalı Beldesi´ndeki Kızılağaç Deresi ile Torba Mahallesi'ndeki Papazderesi tamamen taştı. Bodrum- Kızılağaç- Yalı Karayolu sel suları nedeniyle trafiğe uzun süre kapandı.

ORMANLAR YOK EDİLDİ BÖYLE OLDU

Tırman ve Gökçeler dağından gelen sel suları Kızılağaç Köyü´nde 20'ye yakın ev ile 4 restoranı sular altında bıraktı. Yalı Belde Başkanı MHP´li Mustafa Kayıhan ve kurduğu sekiz kişilik ekip, evlerde uyuyan ve mahsur kalan 30'a yakın insanı kurtararak dışarı çıkardı. Kayahan ``Alt yapı eksikliğinin ve ormanların yakılarak yok edilmesinin cezasını bir kez daha insanlar çekti. Dağlardan gelen sel suları 15 dakika içerisinde evleri ve işyerlerini sular altında bıraktı. Mahsur kalanları traktörler ve kamyonetlerle kurtarabildik. Beldede birçok yol kullanılamaz hale geldi. Sabah saatlerinde zarar ziyan daha çok belli olacak'' dedi.

Haberin Devamı

Yalı, Bodrum, Konacık, Bitez ve Turgutreis'te belediye, itfaiye, zabıta ve jandarma ekipleri alarma geçti. Yalı beldesinde sular altında kalan evlerde yaşayanlar traktörlerle bindirilerek kurtarıldı. Birçok köylü kazma küreklerle dere yataklarının yönünü değiştirerek sel sularından korunmaya çalıştı. Tıkanan rögarlar patlarken, alt yapıda, şehiriçi su sebeke hattında ve Bodrum- Yalı Karayolu´nda büyük hasar meydana geldi. Birçok bölgede elektrikler kesilirken, iletişim hatlarında da aksamalar oldu.

METREKAREYE 64 KİLO YAĞMUR

Metrekareye son 24 saatte 64 kilogram yağmur suyu düştüğü Bodrum'da, sel felaketi ile karşılaşılmaması için belediye, itfaiye, zabıta ve fen işleri ekiplerinin alarma geçirildiğini belirten ve sele maruz kalan yerlerde incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ``Yaptığımız anonslar ve uyarılarla özellikle dere yataklarındaki otomobil, motosiklet gibi araçları çektiriyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz 24 saat devriye gezip alarma geçti, taşkınlara karşı anında müdahale ediyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

DHA