Sağlık Böbreğinin yarısı kadar tümör!

Böbreğinin yarısı kadar tümör!

Paylaş
Böbreğinin yarısı kadar tümör!

Tatil için geldiği Antalya'da kilo artışını araştırmak isterken böbreğinin yarısını kaplayan kanserli tümör bulunduğunu öğrenen Didem Muradoğlu, laparoskopik yöntemle tümörden kurtuldu

İstanbul’da yaşayan Didem Muradoğlu, tatil için geldiği Antalya’da annesinin ısrarıyla, önüne geçemediği kilo artışının nedenini araştırmak için Memorial Antalya Hastanesi’nde genel sağlık kontrolünden geçti.

Haberin Devamı

Kontrol sırasında sağ böbreğinin yarısını kaplayan 5 santimetre büyüklüğünde kanserli bir tümör olduğunu öğrenen Muradoğlu, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru tarafından gerçekleştirilen laparoskopik (kapalı) yöntem ameliyat ile hem kanserli tümörden kurtuldu hem de böbreği korunarak tedavi oldu.

BÖBREĞİ DE KURTARILDI

Hastanenin Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Tibet Erdoğru, böbreğe 3 ufak delikten ulaşarak uyguladığı laparoskopik operasyonla hem tümörü aldıklarını hem böbreği kurtardıklarını söyledi.

Kanserde erken teşhisin yaşamsal önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğru, "Didem Hanım bu ameliyat ile sadece kanserli tümörden kurtulmakla kalmadı, böbreğini de korumuş olduk. Ayrıca kapalı ameliyatın birçok avantajından da yararlandı" dedi.

Haberin Devamı

DHA