Siyaset 'Bizi en iyi siz anlarsınız'
Paylaş
'Bizi en iyi siz anlarsınız'

TEKEL direnişine katılan kadın işçiler Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan'a mektup gönderdi

DESTEK YAĞIYOR

Özelleştirme nedeniyle kadroları değişen ve mevcut maaşlarının üçte birine çalışmaları istenen TEKEL işçileri, beş gün önce Ankara’da direnişe başlamıştı.

Polisin, perşembe günü Abdi İpekçi Parkı’nda, CHP ve MHP’li vekillerin çabasına rağmen sert biçimde müdahale edip biber gazıyla dağıttığı işçiler direnişlerine devam ediyor.

İstanbul’dan 4, Mersin Silifke SEKA fabrikalarından da 2 otobüs dolusu işçi eyleme destek için dün Ankara’ya gitti.

‘GERİ DÖNÜŞ YOK’

Sabah saatlerinden itibaren Türk-İş Genel Merkesi önünde toplanan işçiler giydikleri kefenleriyle dikkat çekti. Temsili olarak cenaze namazı kılan işçilerin kefenlerinde “Kefeni hazırladık da geldik”, “Kefeni giydik dönüş yok”, “Emekli olamadan öldü” ifadeleri yer aldı.

Birçok sendikanın destek verdiği eylem sonrası işçiler “Bu işin geri dönüşü olmayacak. Özlük haklarımızı istiyoruz. Bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz” dediler.

‘BİZE KULAK VERİN’

Eyleme katılan kadın işçiler de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kadın vekillere mektup gönderdi.

Kadınlar, kaleme aldıkları mektuplarda, “Kadın olarak, anne olarak bizi en iyi sizler anlarsınız. Çocuklarımız bizi aç ve susuz bekliyor. Derdimiz, yattığımız yerde para kazanmak değil. Onurumuzla çalışmak istiyoruz. Kadın ve ana yüreği ile bize kulak verin” ifadelerini kullandı.

‘EVİNİZE DÖNÜN’

Ankara Tabip Odası’ndan doktorlar ve gönüllü eczacılar da, işçilere sağlık hizmeti verdi. Doktorlar çok sayıda işçinin polis tekmelerine maruz kalmaları nedeniyle bel ağrısı şikâyetiyle revire başvurduğunu bildirdi.

İşçiler adına bir heyet de dün TBMM’de görüşmeler yaptı. TEK Gıda-İş Sendikası yetkilileri, TBMM’de kendilerine, “Eylemi bırakın, memleketlerinize gidin. Ülke şartlarıyla ilgili düzenlemeler yapacağız” denildiğini söyledi.

Haberin Devamı