Cem Kerpiççiler Bize baharda şarkılar söyletecek 'Hoca'yı getirin!
HABERİ PAYLAŞ

Bize baharda şarkılar söyletecek 'Hoca'yı getirin!

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile ilk kez, 2013-2014 sezonu öncesi, 28 Haziran 2013’te 1 yıllık sözleşme imzalayan Ersun Yanal ilk sezonunda yaşadığı şampiyonluktan sonra, 21 Mayıs ’ta 2 yıl uzattığı sözleşmesinde, 2014-2015 sezonunu göremeden görevinden ayrılmıştı. Sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 408 gün süren Ersun Yanal muazzam bir başarıya imza atmıştı. 1995-1996 sezonunda başlayan Süper Lig kariyerinde 18 yılı geride bırakan Ersun Yanal, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor’daki görevlerinin ardından Fenerbahçe’nin başında şampiyonluğa ulaşmıştı.

Ersun Yanal, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve Avrupa mücadeleleri olmak üzere, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı 40 resmi maçta 24 galibiyet yaşadı. Ersun Yanal yönetimindeki sarı-lacivertli takım 10 maçta yenildi, 6 kez de berabere kaldı. Bu resmi maçlarda rakip fileleri 79 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 43 gol gördü. Fenerbahçe, Ersun Yanal idaresinde, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk elde ederek, lig tarihinin erken şampiyonluklarından birisine imza atmıştı.

2 yıl uzatılan sözleşmeye ilişkin imza töreninde ilk sözü alan İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz, "Her şeyden önce sevgili Ersun Yanal’a teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir sezon geçirdik. 2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Ligi Şampiyonluğu'nun kazanılmasında aslan payı Ersun Hoca’ya aittir. Fenerbahçe’nin teknik direktörü olmanın hiç de kolay olmadığını biliyoruz. Böylesine değerli bir takımı yönetmek, yönlendirmek, motive etmek, aynı hırsla maçlara çıkmasını sağlamak kolay değil. Bu sadece futbol bilgisiyle değil, yöneticilik ve liderlik özellikleri de sergilemenizi gerektirir. Ersun Yanal bilgisi, görgüsü, profesyonellik inancı, teknolojiye olan hakimiyetiyle Fenerbahçe ve bağlı şirketlerin kurumsallaşma sürecine çok büyük destek vermiştir. Kendisiyle 2 yıllık kontrat yapıyoruz. 2 yıl daha katkılarının devam edeceği için memnunum. Ben de kendisiyle çalışmaktan memnunum. Tüm Fenerbahçe Camiasına hayırlı olsun" diye konuştu.

Bize baharda şarkılar söyletecek Hocayı getirin

Ersun Yanal ise "Biz çok büyük bir aileyiz. Bu ailede olmak, çalışmak benim için çok önemli bir ayrıcalıktır. Geçmiş sezondaki başarıyı önümüzdeki sezonlara taşımak ve kalıcı hale getirmek hepimizin hedefi. Ailemizin başkanı ve yönetim kuruluna, bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzde zorlu bir süreç var. Yeniden şampiyon olmayı istiyoruz. 20 şampiyonluğun anlamını çok iyi biliyoruz. Bizim için zorlu bir dönem başlayacak. Çünkü biz dördüncü yıldızı takacağız" demişti...

Benim burada anlatmak istediğim Trabzonspor'da görev yapan Ersun Yanal'ı takımın başına getirin demek değil elbette... Kulübünden ayrılır, istifa eder ya da yollanırsa elbette, alınmasını isterim. Fakat önemli olan Fenerbahçe'ye kültürüne uygun Ersun Yanal'ın oynattığı gibi oynatan, kendine güveni tam, ekibini iyi çalıştıran ve 'hedef'leri olan bir teknik direktör getirin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder