Mehmet Coşkundeniz Biteceği baştan belli ilişkiler
HABERİ PAYLAŞ

Biteceği baştan belli ilişkiler

Haberin Devamı

Alişan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2017’de evleneceğine dair söz verdi. Başladı aday aramaya. Sonra devreye ‘arkadaşları’ girdi, Esra Erol’un kardeşi Eda Erol’u uygun buldular, tanıştırdılar. Çift nişanlandı ama maalesef ‘tamamına eremedi’.

Temmuz ayının başında bu köşede, ünlülerin yaşadığı aşkları değerlendirmiş, Alişan- Eda Erol aşkı için de ‘En zoraki aşk’ demiştim. Tanıdığım, sevdiğim Alişan da bir TV kanalına bağlanıp beni eleştirmişti. Varsın, eleştirsin.

Bazı ilişkilerin biteceği daha baştan bellidir. Konsept ilişkilerin sürme şansı ise hiç yoktur.

Sözün özü; ilişkinin hangi nedenle başladığına bakarsan, bitip bitmeyeceğini anlamak da zor değil.

İşte size biteceği baştan belli olan 10 ilişki türü:

1 - ESKİSİNİ UNUTMAK İÇİN

Böyle bir ilişki size ne eskisini unutturur ne de yeniden mutlu olmanızı sağlar. Bu bir ‘yara bandı’ ilişkisidir. Yara bantlarının da ömrü kısadır. Yapıştırırsınız, bir süre sonra etkisini kaybeder ve çıkarıp atarsınız. Aşkta çivi çiviyi sökmez. Böyle bir ilişkiye başlamak yerine ‘acı’ sürecini yalnız geçirmenizde fayda var.

2 - YALNIZLIK KORKUSU

Uzun süredir hayatınızda kimse yok. İçinizde “Bu hep böyle mi gidecek?” korkusu var. Bu nedenle aşık olmadan, çok da tanımadan biriyle birlikte olmaya başlıyorsunuz. Ama sonra bakıyorsunuz ki size pek uygun değil. Bu kez ayrılmak için bahaneler bulmaya çabalıyorsunuz. Çok sıkıntılı bir durum.

3 - KIRK YILLIK ARKADAŞ

O sizin dostunuz. Yediğiniz, içtiğiniz ayrı gitmiyor, birlikte birçok şeyi yapmaktan zevk alıyorsunuz. Sonra bir gün, “Madem bu kadar iyi anlaşıyoruz neden sevgili olmayalım?” diye düşünüyorsunuz. Ama işte aşk başka, dostluk başka. Sevgili olduğunuz andan itibaren işler tamamen değişecek ve o eski keyifli günleri hasretle anmaya başlayacaksınız.

4 - YAKIN ÇEVRENİN ISRARI

Tüm arkadaşlarınız ya sevgili ya da evli. Size de birini bulmuşlar, “Bir dene, ne çıkar?” deyip duruyorlar. Onların zoruyla başlıyorsunuz ama maalesef içinizden gelmiyor. Birkaç kez grup halinde dışarı çıkmaktan başka bir şey de yapmıyorsunuz. Böyle bir ilişkiye başlarsanız, size o kişiyi tanıştıran arkadaşlarınızı da kaybetme riski doğar.

5 - ESKİ SEVGİLİNİN ARKADAŞI

Ya eski sevgilinizi kıskandırmak ya da ondan intikam almak için bu ilişkiye girersiniz. Sonra geri teper ve üzülen yine siz olursunuz. Diyelim ki gerçekten birbirinizi sevdiniz. Bu kez de, “Nasıl açıklayacağız?” sorusu içinizi kemirir. Bir süre gizliden yürütürsünüz, sonunda bu yükü kaldıramayıp ayrılığı tercih edersiniz.

6 - ESKİ SEVGİLİNİN KENDİSİ

Sıklıkla yaşanan bir durum. Sevgililerden biri hâlâ aşıksa, gidenin dönmesini bekler. Büyük olasılıkla o da özleyerek geri döner. Ama bu dönüş ‘kesin dönüş’ değildir. Sadece özlem gidermeyi amaçlar. Gidiş sebebi de ortadan kalkmamıştır. Sizin acınızı katlamaktan başka bir işe yaramaz.

7 - SEKS AMAÇLI İLİŞKİ

Böyle bir ilişkiyi sonradan ‘düzenli’ ilişkiye çevirmek neredeyse imkansızdır. Çünkü zaten en azından taraflardan biri ‘sevgili’ olmak istemediği için işi sadece seks ilişkisi düzeyinde tutar. Ayrıca mükemmel seks insanı elde tutmaya yetmez. Bir süre sonra seks arayan insan, başka bedenleri tercih eder.

8 - MADDİ ÇIKAR İLİŞKİSİ

Biriyle sırf parası var diye, size hediyeler alıyor, güzel yerlere götürüyor diye ilişkiye girmek akıl kârı değil. Karşınızdaki insanın saygısını asla kazanamayacağınız gibi, kendinize olan saygınızı da yitirirsiniz. Böyle bir ilişkide sizinkiler değil, onun istekleri geçerlidir. O isteklerden birini dahi yerine getiremediğinizde kapı önüne konulursunuz.

9 - YAZ EĞLENCESİNİ ZORLAMA

Yaz aşklarını abartmakta üstümüze yok. Bu tür ilişkiler tatil yerinde başlamalı ve orada bitmeli. Ama taraflardan biri ‘devam etsin’ ısrarındaysa, diğeri de ‘hayır, bitsin’ kararındaysa durum vahim hale geliyor. Zorlamayla devam eden ilişkinin ömrü uzun olmuyor.

10 - SÜREKLİ KAVGA HALİ

Bu kavgaların her seferinde ilişkinizden bir parçayı kopardığını bilmelisiniz. Kavga aranızdaki saygıyı yok eder. Saygının yok olması sevgiyi de çürütür. Kavgalarınızın sebebi hep aynıdır ve asla sonuca ulaşmaz. Çünkü aslında siz kişilik çatışması yaşıyorsunuzdur. Bunu aşmanız da çok mümkün değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder