Ekonomi Bitcoin'den yeni rekor: Değeri 20 bin doları aştı

Bitcoin'den yeni rekor: Değeri 20 bin doları aştı

Paylaş
Bitcoin'den yeni rekor: Değeri 20 bin doları aştı

Sanal para birimi Bitcoin'in değeri, kasım sonunda ulaştığı 10 bin dolarlık rekoru geride bırakarak 20 bin doların üzerine ulaştı.

Sanal para birimi Bitcoin, kasım sonunda ulaştığı 10 bin dolarlık rekoru geride bıraktı. Bitcoin, 20 bin doların üzerine ulaşarak yeni rekorunu kırdı.

Bitcoin'in değerinin, yalnızca bu hafta içerisinde yüzde 37 oranında arttığı kaydedildi.Bitcoin'in değeri 2017 yılının ocak ayında 997 dolar iken, kasım ayında 9 bin dolar'ın üzerine çıkmıştı. Yorumcular, sanal para biriminin bu büyük yükselişi sebebiyle, ilerleyen zamanlarda finansal piyasalarda daha büyük kabul göreceği yorumunda bulunuyor.

Aralık ayının başında, merkezi Danimarka'da bulunan Saxo Bank oldukça yüksek bir tahminde bulunmuş, Bitcoin'in değerinin 60 bin dolar'ı bulabileceğini belirtmişti.

Bitcoin, merkezi olmayan ilk uluslarası para birimi olarak biliniyor.


Bitcoin'le ilgili her şey! (Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin balon mu?)

BİTCOİN NEDİR?


Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir. (Sputnik)

Haberin Devamı